Saudijska Arabija oborila STRAŠAN REKORD koji vam se NIMALO NEĆE SVIDETI!

Smrtna kazna dosuđuje se na osnovu stroge verzije šerijata pod kojim se ubistva, silovanja, pljačke i trgovina drogom kažnjavaju najstrožijom kaznom

  • 17

Kraljevina Saudijska Arabija smaknula su 110. osobu ove godine, čime je na putu da obori svojevrsni rekord postavljen još 1995.

Streljala je žirafu i slikala se s njom! Kada vidite šta je tek napisala ispod fotke tek ćete pobesneti! (FOTO)

Od početka 2015. godine pa do danas, Saudijska Arabija dostigla je povećanje broja smaknuća od čak 26 odsto u odnosu na broj zabeležen od januara do jula 2014. godine.

Poslednja ubijena osoba, Mugrib al-Thanjan, proglašen je krivim za ubistvo sugrađanina koje je usledilo nakon svađe.

Smrtna kazna dosuđuje se na osnovu stroge verzije šerijata pod kojim se ubistva, silovanja, pljačke i trgovina drogom kažnjavaju najstrožijom kaznom. Smaknuća se izvršavaju uglavnom javnim odsecanjem glave mačem.

Prošle godine broj izvršenih smrtnih kazni bio je 87, dok je 1995. godine Kraljevina ubila 126 svojih građana. To znači da je do obaranja neslavnog rekorda ostalo "samo" 16 smrti.

Prošle godine u SAD-u su smaknute 34 osobe, prema podacima Amnesty Internationala u Iranu su smaknute 734 osobe, a u Kini 2.300, uključujući i 2013. godinu.

(Telegraf.rs / Izvor: 021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Malimozak

    5. avgust 2015 | 00:12

    Pravda...a mi naše hranimo i izdržavamo u zatvoru 40 godina o trošku žrtava i ostalih građana... demokratija nema šta....

  • Bosna

    5. avgust 2015 | 00:10

    Kojom si rukom ukrao bez nje ces da ostanes! A za silovanja bez glave! Pa,ti razmisli hoces li to raditi! Zakon izgleda naizgled presurov, ali vjerujte da tamo u doba kad ljudi idu u dzamiju, trgovci ostavljaju radnje otvorenim i niko ne smije uci i ukrasti nesto! Vrata sirom otvorena, a ti stisni pa ukradi! Bio svjedok i ne pricam napamet! A, za drogu je posebna prica. Bolje ti je da se sam zakopas u zemlju nego da te nadju s drogom.

  • Apostol

    5. avgust 2015 | 05:20

    Svaka Vam cast I tako bi trebalo I kod nas da se uvede zakon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA