KREĆE KRVAVI DŽIHAD PROTIV SRBA? Kada pročitate ko je pre deset dana posetio Srbiju, ZALEDIĆETE SE!

- Još uvek nije poznato kojim putevima je Adem Demirović ušao u Srbiju, ali se pre desetak dana sastao s ljudima iz radikalnog mesdžida "Furkan" u Novom Pazaru kako bi ih ubedio da započnu sveti rat u Srbiji - poručili su iz srpskih obaveštajnih službi

  • 30

Adem Demirović koji živi u Beču, a inače je iz Tutina, terorista na kojeg je američki FBI upozoravao, prema navodima beogradskih medija, pre desetak dana je bio u Srbiji, tačnije u Novom Pazaru, gde je vehabije podsticao da krenu u džihad, ili kako oni kažu sveti rat, protiv Srbije.

ISLAMISTI U AVGUSTU NAPADAJU SRBIJU: Strašno upozorenje stiglo iz Rusije!

- Još uvek nije poznato kojim putevima je ušao u Srbiju, ali se pre desetak dana sastao s ljudima iz radikalnog mesdžida "Furkan" u Novom Pazaru kako bi ih ubedio da započenu sveti rat u Srbiji. Ovakve terorističke pretnje shvatamo veoma ozbiljno - poručili su iz srpskih obaveštajnih službi.

Američka obaveštajna služba FBI je još 2011. godine upozorila na Adena Demirovića, i označila ga kao terorističku pretnju za Balkan, kao i jednog od onih koji vuku konce u islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini. Predvodnik je mesdžida, zajednice koja obavlja verske obrede na jednom mestu "Tevhid", a koja pripada frakciji nusretovaca, trenutno najuticajnijoj radikalnoj islamskoj zajednici u zapadnoj Evropi.

Printskrin: Youtube/Put Hilafeta Printskrin: Youtube/Put Hilafeta

Profesor Fakulteta za bezbednost Zoran Dragišić smatra da nema sumnje da je Srbija ovim izložena opasnosti od terorizma.

- Pretnja je očigledna, i to je neopsorno, važno je da ta svest postoji i kod državnih organa koji prate dešavanja na terorističkoj sceni i rade mnoge operativne stvari. Činjenica je da ima islamista u Srbiji, ali su oni dobro praćeni i pokriveni.

Demirović je uhapšen 2014. godine u Beču zbog regrutovanja mladih osoba za džihad u Srbiji, a bio je i usko povezan s grupom koja je zaslužna za regrutovanje Sabine Selimović (15) i Semkre Kešinović (16), koje su pobegle od kuće kako bi se borile za Islamsku državu.

Printskrin: Youtube/Sandžak video Printskrin: Youtube/Sandžak video

- Iz Srbije je 30 ljudi krenulo da se bori za Islamsku državu, ali ih je mnogo više otišlo preko Austrije i Nemačke, a mnogi su i poginuli. Ovde ima prostora za regrutaciju i to ne možemo da sprečimo. Hitno treba zaustaviti širenje radikalne islamske ideologije među mladima - poručio je Dragišić.

OVO SU NAJOPASNIJI ISLAMSKI TERORISTI U SRBIJI: Naoružani su do zuba, vrbuju ljude za SVETI RAT! Evo gde će prvo napasti Srbe! (FOTO)

Inače, ono što je najinteresantnije je da je Adem Demirović bio blizak s Abidom Podbićaninom, koji je važio za najopasnijeg teroristu u Srbiji. Abid je veroučitelj iz Novog Pazara, a Islamskoj državi i ratišu u Siriji se pridružio, ali su njegovi sledbenici 2014. godine uhapšeni i optuženi zbog obučavanja i slanja vehabija u rat i pripremanje terorističkih akcija na Balkanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    5. avgust 2015 | 15:27

    Celo leto najavljujete džihad, terorizam, ludilo.....i ništa. Da li ste normalni i ko će odgovarati za ove budalaštine i tenziju koju dižete?

  • Vs

    5. avgust 2015 | 13:40

    Ovakav naslov je direktna podrska fanaticima.

  • brana

    5. avgust 2015 | 14:50

    Za Adnana i njemu slicnima,ima Srbija nekoliko momaka koji mogu da se poigraju sa svim extremima u Pazaru i P.dolini a ima i vise momaka koji bi se vrlo lako poigrali i sa onim indijancima na Kosovu sa sve Bondstilom ali to je samo opcija ako dodje do opsteg rata,nadam se da nece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA