ŠTO MLAĐE, TO SKUPLJE: Jednogodišnja beba se prodaje za 165 dolara, devojke za 124!

Kupovina se odvija hijerarhijski i cena se određuje na licitaciji. Prvo pravo izbora imaju paravojni zapovednici Islamske države, iza njih slede bogati strani lokalni civili

  • 6

Nakon godinu dana spekulisanja UN je konačno potvrdio da poseduje cenovnik žena u Islamskoj državi koja žene, tačnije devojčice, prodaje kao roblje. Na primer, za jednogodišnju žensku bebu traži se oko 165 američkih dolara.

OVO JE KRAJ ISLAMSKE DRŽAVE: Otkriven Putinov plan BORBE protiv Islamske države!

- Devojčice se tamo prodaju kao bareli nafte. Jedna devojka može biti kupljena i prodana petorici ili šestorici različitih muškaraca. Katkad ti borci prodaju devojke natrag porodici za nekoliko hiljada dolara otkupnine - rekao je UN-ov predstavnik Zainab Bangura za jednu rusku televiziju.

Cenovnik je jednostavan - što mlađe, to skuplje. Sve cene izražene su u dokumentu u iračkim dinarima, no jednostavnom računicom ispada da se dete između jedne i devet godina prodaje za 165 američkih dolara. Adolescentkinje se prodaju za 124 dolara, a za devojke iznad 20 godina cene su ispod 124 dolara. Žene starije od 40 godina mogu da se dobiju za 40 dolara.

Foto: freeimages.com/mcleod Foto: freeimages.com/mcleod

Kupovina se odvija hijerarhijski i cena se određuje na licitaciji. Prvo pravo izbora imaju paravojni zapovednici IS-a, iza njih slede bogati strani lokalni civili. Njihove ponude idu i do nekoliko hiljada dolara. Ostatak se nudi običnim borcima po ‘redovnim’ cenama navedenima u Listi seksualnog roblja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Razbiti ovu trgovinu ljudima u IS-u gotovo je nemoguće, kaže Bangura.

- Imaju priručnike kako rukovati s tim ženama. Imaju ustanove u kojima se odvija prodaja žena i venčanja - govori.

- Nisu obična pravojna organizacija. Razvili su kombinaciju konvencionalne vojske i države koja funkcioniše - kaže Bangura.

Foto: Profimedia, Polaris Foto: Profimedia, Polaris

Hiljade Iračanki odvedeno je kao roblje. Oko 3000 žena zatočilo je Yazidi pleme u Iraku. IS porobio je velik broj žena. Krajem prošle godine objavili su pamflet sa uputstvima kako tretirati žene i devojčice. Ovi borci veruju da je opravdano oteti ženu ako nije muslimanka.

Prema tim uputstvima, borci IS-a smeju da imaju seksualni odnos sa ženom odmah nakon otmice ukoliko je devica. Ako nije devica, "njena materica mora biti pročišćena" pre odnosa, navode. Premlaćivanje žena je takođe dopušteno ali samo kao disciplinska mera i "ne po licu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA