Pekar ukrao Sezanovu sliku od 100 miliona evra!

Raško Mladenović, član bande koja je ukrala sliku "Dečak u crvenom prsluku", poslednjih godina radio kao pekar i vodio miran porodični život. Učestvovao i u kvizu "Želite li da postanete milioner"

  • 1

Raško Mladenović (37) iz Čačka, koga je policija prošle nedelje uhapsila kao člana bande koja je pre četiri godine u Cirihu ukrala sliku Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku", poslednjih nekoliko godina radio je kao pekar.

Mladenović je vodio miran porodičan život, vozio je auto star dvadesetak godina, neretko je od kolega na poslu pozajmljivao novac, a jednom je učestvovao i u poznatom kvizu "Želite li da postanete milioner".

Zato su svi u njegovom okruženju bili šokirani kada ga je policija uhapsila u pekari pod sumnjom da je jedan od najtraženijih lopova u Evropi.

Prema rečima komšija, stan u zgradi u Ljubićkoj ulici u centru grada plaćen je 80.000 evra, a porodica se ni po čemu nije izdvajala.

- Znamo da je radio kao pekar u "Moki" i da živi sa suprugom i dva mala deteta u tom stanu. Ma prosto je neverovatno da je naš komšija takav kriminalac! Čak je, da ne zvuči glupo, izgledao nekako i smotan. Koliko znam, za ovih nekoliko godina nije putovao nigde u inostranstvo... Ali, sad ko zna?! - priča jedan od komšija.

U obližnjoj prodavnici kažu da je cela porodica bila skromna i da se nije izdvajala od ostalih kupaca. Ni kolege u pekari nisu bile ništa manje iznenađene.

- Ma ni sada ne mogu da poverujem da je naš kolega bio lopov takvog kalibra. Vozio je auto star najmanje 20 godina, a često bi tražio da mu pozajmimo nekoliko stotina dinara. Ničim se nije izdvajao od ostalih radnika. Ako je sve tačno to što se priča, svaka mu čast kako se prikrivao - priča Mladenovićev kolega.

Raško je pre nekoliko godina učestvovao u kvizu "Želite li da postanete milioner".

- Nije se loše pokazao, uspeo je da osvoji 150.000 dinara. Koliko znam, protiv njega postoji samo jedna krivična prijava od pre dve godine za nanošenje lakih telesnih povreda - rekao je poznanik uhapšenog.

(Izvor: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    18. april 2012 | 18:27

    Bas sam se nasmejala vestom lopovu tj. pekaru. Jos mi je postao i simpatican. Ocigledno da je imao stila. Krao je slike najpoznatijih slikara a ne penzije od starih ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA