EPIDURAL JE PRIVILEGIJA DECE NAŠIH KOLEGA: Direktor Ginekološko-akušerske klinike u Nišu šokirao Srbiju! (VIDEO)

Na pitanje novinarke da li se dešava da se epidural, koji se porodiljama u Nišu ne nudi kao opcija ni kada žele da ga plate kao uslugu, nekad daje "ispod ruke", dr Lukić je odgovorio da se to ne događa, ali je otkrio ko su "privilegovani" koji ga ipak dobiju

  • 14

Gostujući u emisiji Niške televizije "Dobar dan" direktor Ginekološko-akušerske klinike niškog Kliničkog centra dr Bojan Lukić priznao da je epiduralna anestezija pri porođaju privilegija dece njegovih kolega, piše sajt Južne vesti.

AFERA EPIDURAL: Zašto pojedine trudnice u Srbiji moraju da se porađaju trpeći bolove?!

Na pitanje novinarke da li se dešava da se epidural, koji se porodiljama u Nišu ne nudi kao opcija ni kada žele da ga plate kao uslugu, nekad daje "ispod ruke", dr Lukić je odgovorio da se to ne događa, ali je otkrio ko su "privilegovani" koji ga ipak dobiju, prenose Južne vesti.

- Tačno je da se ponekad to uradi, tačno je da su to uglavnom privilegovana lica. Kad kažem privilegovana, ne mislim na ljude koji su došli i sebi to obezbedili novcem, mislim pre svega na decu naših kolega s kojima radimo svaki dan - rekao je dr Lukić.

Na pitanje zašto je deci kolega to omogućeno, a ostalim porodiljama nije, dr Lukić je prvo rekao da nema komentar, a zatim dodao:

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Pitate me stvari... Ako ste s nekim jeli istu koru hleba 30 godina i on dođe da vas moli za dete, vi mi kažite kako ćete da poštujete tu priču. A onda onaj koji bi trebalo to da radi, pristane to da radi preko svojih mogućnosti, šta da radimo?!.

U nastavku emisije objasnio je da je nemoguće da epiduralnu anesteziju dobije svako ko je poželi, jer bi u tom slučaju, prema njegovim rečima, u stalni radni odnos trebalo da bude primljeno sedam anesteziologa.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: Južne vesti/ NTV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi-Mini

    11. avgust 2015 | 20:55

    Ja sam se porodila pre 24 godine u bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu sa epiduralom, bez ikakve veze i na sopstveni zahtev. Gde smo mi to stigli posle 25 godina vidi se, i po standardu, a pogotovo po lekarima i medicinskom osoblju.

  • Megi

    11. avgust 2015 | 20:40

    Stidite se doktore, nemate morala, to bez imalo srama izjavljujete, propalo je zdravstvo, skrnavite profesiju

  • :-)))

    11. avgust 2015 | 20:48

    Hahahah.svašta..jadni.mi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA