NAJMOĆNIJE SVETSKE SILE UZ HRVATSKU: Saosećamo se sa vašim narodom!

Podršku našem susedu dale su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Nemačka

  • 15

Britanski ministar spoljnih poslova Filip Hamond u saopštenju je snažno osudio vest o navodnom ubistvu hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka.

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Objavljena slika odrubljene glave Tomislava Salopeka!

- Ako su ovi izveštaji tačni, najsnažnije osuđujem navodno brutalno ubistvo hrvatskog građanina Tomislava Salopeka od strane ISIL-a u Egiptu - navodi Hamond u saopštenju.

- Moje misli i saosećanje su sa njegovom porodicom, kolegama i sa celim hrvatskim narodom. Britanija će biti uz Egipat i Hrvatsku u nastavku protivljenja ovom nečovečnom tipu terorizma - naveo je još Hamond.

SALOPEK DEVETA ŽRTVA ISIS-A SA "ZAPADA": Među obezglavljenima i hrvatski zet! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Facebook Foto: Facebook

Podršku Hrvatskoj dale su i Sjedinjene Američke Države. Ambasada SAD-a u Zagrebu u saopštenju je navela da su "duboko uznemireni izveštajima o ubistvu hrvatskog građanina Tomislava Salopeka".

- Naše su misli s njegovom porodicom, prijateljima i hrvatskim narodom. Ako vest bude potvrđena, ubistvo gospodina Salopeka biće zapanjujući zločin koji predstavlja samu srž ISIL-ove ekstremističke agende. Snažno osuđujemo brutalnost prema nevinim žrtvama širom Bliskog istoka - navodi se u saopštenju.

TRAGEDIJA: Ovako su svetski mediji preneli vest o Salopekovom pogubljenju

Foto: sxc.hu Foto: sxc.hu

- Sjedinjene Države stoje rame uz rame s Hrvatskom i svim našim partnerima u borbi protiv terorizma - kažu još u američkoj ambasadi u Zagrebu.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova takođe je osudilo izveštaje o ubistvu Tomislava Salopeka.

POČIVAJ U MIRU BOŽJEM: Ovako su se Hrvati oprostili od svirepo ubijenog Tomislava (FOTO)

- Ovaj gnusan čin iznova pokazuje da je fanatična ideologija ISIS-a pretnja svima nama - navode u Berlinu i napominju da će Nemačka, u saradnji sa međunarodnim partnerima, nastaviti da čini sve što je moguće da suzbije ISIS, "ne samo vojno, nego iznad svega politički".

(Telegraf.rs / Izvor:jutranji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • šok

    12. avgust 2015 | 22:46

    Da li sam dobro razumeo. Engleska, amerika, nemačka i ostale zemlje koje su bez rezolucije UN ubijali nevine u Srbiji 99. sada žale zbog nevinih žrtava. Vrhunac licimerja. A njemu laka zemlja. Smatram da imam pravo glasa protiv zapada jer sam za dlaku izbegao smrt na mostu u Novom Sadu. Sada imam četvoročlanu porodicu

  • Mad Max SRB

    12. avgust 2015 | 23:00

    Jel,a da li ste saosecali sa nasim narodom....

  • Roki

    12. avgust 2015 | 22:44

    Najjaci su ovi sto "ostro" i "snazno" osudjuju... pokazite se na djelu kreteni, zaustavite to, a ne da nevini narod gine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA