OVE JESENI, DVE PARADE U BEOGRADU: Pored GEJ, održaće se i TRANS PRAJD istog dana!

Obe parade biće održane istog dana, odnosno 20. septembra. "Trans prajd" biće održan u Pionirskom parku dok će učesnici "Gej parade" šetati centralnim gradskim ulicama

  • 58

U Beogradu će se ove jeseni pored "Gej parade" održati i "Trans prajd" koja će okupiti trans-osobe, odnoso oni koji su promenili pol ili se osećaju zarobljeni u svom telu.

ONI SU ŠETALI BEOGRADOM: Evo ko je od poznatih podržao Prajd (FOTO)

Obe parade biće održane istog dana, odnosno 20. septembra. "Trans prajd" biće održan u Pionirskom parku dok će učesnici "Gej parade" šetati centralnim gradskim ulicama.

Kriminolog Zlatko Nikolić strahuje da bi bezbednost ovog puta mogla da bude ugrožena još više nego ranije.

- To je samo dolivanje ulja na vatru i pitam se kome treba tako nešto, kada ionako imamo potencijalnih bezbednosnih problema zbog velikog broja migranata? To je dodatni trošak, jer treba platiti angažovanje policije. Postoje i drugi načini da se takvi problemi reše, jer se oni ionako rešavaju zakonima, donetim u skupštini, a ne na ulici - rekao je Nikolić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ultradesničarske organizacije već su se pobunile na društvenim mrežama protiv "Trans prajda" dok su novu paradu podržali neki poslanici poput, Branka Ružića (SPS) i Borislava Stefanovića (DS).

Glavni razlog zbog kojeg transeksualne osobe protestvuju je diskriminacija kao i nedostatak propisa koji bi im olakšao život.

Pol u Srbiji godišnje promeni šest do devet osoba, a zahtev podnese njih dvadesetak. U poslednje dve decenije, prema podacima LGBT udruženja, 150-200 ljudi u našoj zemlji podvrglo se toj operaciji.

(Telegraf.rs/ Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BUMBAR

    14. avgust 2015 | 00:50

    cekaj na kraju teksta pise 20-ak podnese zahtev , sta drzava finansira da oni promene pol , a nama deca umiru od raka jer nema para za operacije???????????????

  • miki

    14. avgust 2015 | 00:42

    Zivim za dan kad ce da se odrzi straight parada

  • momazver

    14. avgust 2015 | 08:46

    Ajde brate da nam svaki dan bude paradni. Da uvedemo paradu onih koji hodaju na rukama,Paradu levaka,Paradu dešnjaka, ćelavih, kosatih, razvedenih, Srećno razvedebih, samaca i samica,Paradu sitih, gladnih,Paradu starleta, Paradu uspešnih i neuspešnih pecaroša. sakupljača markica,Paradu selfista/oni koji prave selfije/,Paradu kuvara, odžačara, praznoglavih/genia ne, oni se PRIRODNO klone budalaština,Paradu ovakvih mannijaka koji pišu i predlažu ove razne parade...More svi da idete tamo gde treba da idete...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA