SALOPEKOVA OTMICA NIJE BILA SLUČAJNA: Džihadisti pažljivo planirali kidnapovanje Hrvata

- To je jedan pust put, a on je bio sam s vozačem u automobilu. Još uvek je nejasno ko je bio vozač. On je jednostavno "nestao". Definitivno, cilj je bio oteti Salopeka, ali ne zato što je Hrvat, već što je stranac, zapadnjak i bio je laka meta - rekao je riječki politikolog Vedran Obućina

  • 10

Vedran Obućina, politikolog iz Rijeke i stručnjak za Bliski istok smatra da Tomislav Salopek (30), kojem su pripadnici Islamske države po nepotvrđenim informacijama odsekli glavu, nije otet zato što je Hrvat i smatra da je otmica očigledno dugo i pažljivo pripremana.

ZAR JE BILO POTREBNO DA OVOM ČOVEKU ODSEKU GLAVU, PA DA SE PONOVO SVI SLOŽIMO? Tragedija Tomislava Salopeka pokazala nam je da smo mi Balkanci ipak braća!

- Salopek nije slučajna žrtva. Slučajnost je bio samo njegov nacionalna pripadnost, to što je Hrvat. On je bio cilj otmice. Pretpostavljam da se radilo o dugoročnijem posmatranju same firme kako bi se utvrdilo ko je od zaposlenih "najranjivija" meta - navodi Obućina.

NOVI DETALJI O OTMICI TOMISLAVA SALOPEKA: Egipatski mediji otkrili pravi razlog zbog kog je ubijen Hrvat!

Salopek je otet na putu koji vodi iz sedišta te firme prema centru Kaira.

Foto: Tanjug/AP, Facebook Foto: Tanjug/AP, Facebook

- To je jedan pust put, a on je bio sam s vozačem u automobilu. Još uvek je nejasno ko je bio vozač. On je jednostavno "nestao". Definitivno, cilj je bio oteti Salopeka, ali ne zato što je Hrvat, već što je stranac, zapadnjak i bio je laka meta - rekao je riječki politikolog.

ON JE UBIO TOMISLAVA SALOPEKA: Napravljen foto-robot krvnika iz Egipta! (VIDEO)

Po ovom stručnjaku za Bliski istok, dosta je nejasna veza između same grupe otmičara i Islamske države.

- Taj deo mi je još nejasan. Ono što je sasvim vidljivo iz otmice je da je ona dobro i vrlo verovatno dugo planirana. Izvedena je vrlo profesionalno. Vrlo brzo nakon otmice tražen je novac direktno od francuske firme i porodice što znači da je postojao vrlo dug period istraživanja o tome koga treba oteti - smatra Obućina.

(Telegraf.rs/ Izvor: Radio Slobodna Evropa)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    15. avgust 2015 | 21:01

    Ceo taj rat izmedju zapada i Islamske drzave je namesten...Amerika i zapad iscenirale su napad da islabe ostale zemlje koje im smetaju.Kurde huskaju na ISIS, Turke na Kurde i vrte sve u krug, igra macke i misa...

  • Ja pa ja pa ja

    15. avgust 2015 | 20:18

    Kako god i sto god ubili su tog covjeka. Ova slika ostace mi urezana u sjecanju. Neka ti vjecni pokoj dusi i da te mucenicke rane manje bole. Snage podaj Boze njegovim roditeljima:(

  • miler

    15. avgust 2015 | 21:21

    Pa zasto ne udaraju kod onih koji ih diraju??????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA