Proruske snage granatirale grad na istoku Ukrajine. U napadu poginulo najmanje dva civila!

Regionalna policija u Marijupolju, luci na Azovskom moru, je saopštila kako su najmanje jedan muškarac i jedna žena poginuli, dok je nekoliko ljudi,uključujući i jednu desetogodišnju devojčicu, ranjeno

  • 5

Tokom protekle noći u dve oblasti Istočne Ukrajine došlo je do sukoba između ukrajinskih i proruskih snaga u kojima je poginulo nekoliko civila, saopštavaju dve strane.

HITLEROV KAMP U UKRAJINI: Deca vojnici uče da pucaju kako bi poubijali Ruse!

Regionalna policija u Marijupolju, luci na Azovskom moru, je saopštila kako su najmanje jedan muškarac i jedna žena poginuli, dok je nekoliko ljudi,uključujući i jednu desetogodišnju devojčicu, ranjeno kada su proruske snage granatirale grad Sartan, udaljen od Marijupolja oko 20 km, prenosi Rojters.

Na vebsajtu proruskih snaga DAN citiran je jedan major proruskih snaga koji je rekao kako su najmanje tri osobe poginule, a četiri ranjene kada su vladine snage granatirale mesto Gorlovka, severoistočno od Donjecka.

Pojačavanje neprijateljstava izaziva zabrinutost vlada zapadnih zemalja u pogledu budućnosti sporazuma o prekidu vatre iz Minska, koji vide kao još uvek najbolju osnovu za okončanje sukoba.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Američki državi sekretar Džon Keri je prošle nedelje izrazio "ozbiljnu zabrinutost" ruskom ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu povodom učestalih napada ruskih separatista, apelujući za hitan prekid vatre, saopštilo je Stejt department.

U jednom novinskom intervjuu, nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer je rekao kako je situacija eksplozivna, apelujući na obe strane da spreče porast nasilja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Жељко

    17. avgust 2015 | 12:41

    А што украјински фашисти већ недељама туку предграђа Доњецка, Горловку, Новоазовск, Новотроицк. Довукли су преко 400 тенкова и преко 800 топова у подручје Донбаса. "Минск-2" нису поштовали ни један дан. Амерички хохштаплери туку свој народ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA