LETEĆETE SVI U VAZDUH, ZORA ISLAMA JE STIGLA: Ovo su najnovije pretnje Islamske države Bosni i Srbiji!

Oko 300 državljana BiH trenutno se bori pod zastavom Islamske države na ratištima u Siriji i Iraku. Od prošle godine u BiH je na snazi zakon koji zabranjuje odlazak državljana na strana ratišta

  • 56

- Niste ni svesni šta vam se sprema. Uskoro će vas velika tragedija pogoditi, In šaa Alah. Hvala Alahu koji pomaže svoje iskrene robove mudžahide - zapretila je teroristička organizacija Islamska država preko svojih portala na bosanskom jeziku.

ONI SU JEDINI SIGURNI OD NAPADA DŽIHADISTA: Da li su među ovim narodima Srbi i Hrvati?

Sve dok prošle sedmice nije oboren, portal "Vijesti Ummeta" redovno je objavljivao poruke i najave Islamske države. Nakon što je oboren, prešao je na rezervni položaj – otvorio je portal "Sablja istine", koji je juče blokiran.

Jesu li ga srušile obaveštajne službe BiH, drugih država ili je ISIS preko ekipe “Vijesti Ummeta” koja i dalje radi, namerno napravio dramu, teško je precizno reći. Pre dva dana, teroristički ISIS je najavio da prati Ezhera Beganovića iz Sarajeva, urednika portala Saff za kojeg upućeniji kažu da je blizak vehabijskom pokretu, i da će mu odrubiti glavu.

Ne treba zaboraviti da je u maju ove godine BHRT-u stigla poruka u kojoj se kaže: “Znajte da vam je u Bosnu došla Islamska država i da ćete uskoro da letite u vazduh, i da ćete uskoro nestajati sve dok se zastava ISIS-a ne bude vijorila Bosnom. Zora Islama je stigla, u to budite uvereni”.

Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson

O ovome je odmah obaveštena Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) koja je saopštila da je “preduzela mere iz svoje nadležnosti”.

Ko stoji iza portala “Vijesti ummeta” koji već godinama na najcrnji način širi mržnju i poziva na terorizam, nikada nije otkriveno. Ono što se zna jeste da je domen registrovan u Saudijskoj Arabiji i da glasi na ime Abdulaha Abdurahmana o kojem niko ništa ne zna. Po nekim neslužbenim informacijama, ekipa koja radi “Vijesti Ummeta” ima sedište negde u Sandžaku u Srbiji.

Prema nezvaničnim podacima, oko 300 državljana BiH trenutno se bori pod zastavom Islamske države na ratištima u Siriji i Iraku. Inače, od prošle godine u BiH je na snazi zakon koji zabranjuje odlazak državljana na strana ratišta, ali da se ne primenjuje dokazuje da još niko nije kažnjen.

Stručnjaci za borbu protiv terorizma kažu da su po sigurnost BiH naročito opasni oni koji se vrate sa ratišta u Siriji i Iraku jer “zasigurno se vraćaju sa specijalnim zadacima”. ISIS je prošlog meseca objavio svoj plan po kojem će do 2020. godine osvojiti BiH, Hrvatsku, Srbiju, Austriju, Mađarsku, dio Ukrajine, Španiju i još neke zemlje.

Foto: AP/Tanjug, Facebook Foto: AP/Tanjug, Facebook

Nakon što su pripadnici ISIS-a ubili ni krivog ni dužnog Tomislava Salopeka iz Hrvatske, na svojim portalima na bosanskom jeziku ova teroristička organizacija je likovala. Portal “Vijesti Ummeta” odmah je poslao i poruku uz fotografiju mrtvog Salopeka:

- Ovo je završetak hrvatskog državljanina i svakog onog ko se poigrava sa Islamskom državom.

To je prevršilo sve mere i taj portal je ugašen, ali se ništa nije promenilo – nastavio je da radi pod imenom “Sablja istine”.

Dr Džemaludin Latić, profesor na Fakultetu islamskih nauka, oštro reaguje na ubistvo Salopeka i uopšte ono što radi ISIL i insistira da taj slučaj ne ugrozi i uništi odnose između muslimana i katolika u BiH i Hrvatskoj.

- Činjenica jeste da globalno muslimansko čovečanstvo nije organizovalo nikakvu organizaciju koja bi u ime njega donosila odluke. Postojeći OIC (Organizacija islamske kooperacije) zapravo je jedini klub koji se sastaje jednom u četiri godine i više liči na hrpu rogova u vreći nego na ozbiljno političko telo. Da ne kažem, kako mnoge muslimanske zajednice Bošnjaka ili muslimana Hrvatske, muslimana zapadnih zemalja nisu članovi tog tela – konstatira dr Latić i nastavlja:

- Nikakva, dakle, politička, verska ili druga legitimna organizacija nije donela odluku da se Tomislavu Salopeku oduzme život. Koliko je nama poznato, ne postoji nijedno versko telo, nijedna vlada zemalja sa muslimanskom većinom, čak nijedan islamski učenjak koji nije osudio svaku pojavu terorizma u ime islama jer se ubijanje onoga koji nije nikoga ubio po Šeriatu – islamskoj verskoj legislativi – označava kao jedan od najvećih grehova i najstrože je zabranjeno.

Foto: Jaysh Al-Islam Foto: Jaysh Al-Islam

Prema Latiću, Islamska država neće, kako stvari stoje, prestati s ubijanjem i pravljenjem najveće štete muslimanima:

- Šta da se radi? Jasno, moraju se iskorenjivati uzroci koji su doveli do pojave ovih terorista – osvetnika koji deluju iracionalno, svirepo, bez ikakvih moralnih obzira. Pošto je napad na nedužnog čoveka, narod ili zemlju poremećaj ili stanje borbe, zadatak je muslimanske zajednice da to stanje vrati u stanje mira, međusobne saradnje i blagostanja.

Prošle sedmice ISIS je preko svojih ljudi koji su državljani BiH pokrenuo na bosanskom jeziku elektronsko izdanje svog magazina i izlaziće dva puta mesečno. Uz razna uputstva i zahteve muslimanima u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori objavljuju se i snimci terorističkih akcija i pogubljenja nevinih ljudi.

Magazin se na DVD-u već deli svuda gde ima muslimana koji govore bosanskim jezikom. Inače, u službenom državnom dokumentu pod nazivom “Strategija BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma za period od 2015. do 2020. godine” kaže se da je svako širenje ekstremizma putem interneta potencijalna opasnost po sigurnost države.

Printskrin: Youtube/News of the World, ISIS Printskrin: Youtube/News of the World, ISIS

Nizam: Moguć je napad na imigracioni centar

Služba za poslove sa strancima pri Ministarstvu sigurnosti BiH na najvišem je stepenu pripravnosti zbog pojačanog priliva imigranata ali i informacija o mogućim napadima na Imigracioni centar u koji se do deportacije smeštaju strani državljani koji su u BiH ušli ilegalno.

U BiH stiže sve više državljana zemalja poput Kuvajta, Katara i Saudijske Arabije koji masovno kupuju zemljište i grade stambene i poslovne objekte. Tačno je da neki od njih dolaze kao ulagači ali ima i onih koji zloupotrebljavaju gostoprimstvo u BiH, zadržavajući se mimo propisa ili je pak koriste kao tranzitnu tačku za odlazak u druge zemlje, u čemu kao posrednici učestvuju i neki državljani BiH.

Strani državljani za koje se utvrdi da krše propise BiH smeštaju se u Imigracioni centar kod Sarajeva, stanje u kojem je ozbiljno. U Imigracionom centru količina sigurnosti podignuta je na najveću meru jer u njemu imamo populaciju koja dolazi iz kriznih zemalja. Naše su pretpostavke da bi i Imigracioni centar mogao biti meta napada, izjavio je čelnik Službe za poslove sa strancima Izet Nizam.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Nezavisne novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    18. avgust 2015 | 14:39

    Sto se tice Bosne neka je preoru ako bas imaju zelju.A ako imaju imalo pameti sklonice se sto dalje od Republike Srpske jer opet ce da kukaju i placu kada dobiju po usima.

  • Dax

    18. avgust 2015 | 21:11

    Bosnjak sam i musliman ali ovu gamad bih izbrisao s lica zemlje.Nadam se da ce se udruziti bosnjaci srbi i hrvati i da skupa pobijedimo ovo zlo.

  • Pedja

    18. avgust 2015 | 17:22

    Treba biti realan.Oni su iskoristili haos u Iraku i Siriji i osvojili šta su osvojili.Ni jednoj ozbiljnijoj i suverenoj evropskoj državi ne bi mogli nista.Niti oni imaju ozbiljnije naoružanje niti kadrove.Pravi razlog zbog kog još nisu izazvali kopnenu reakciju zapada neznam,ali to svakako nije njihova snaga i strah od njih.A te njihove budale što jašu po tim drndavim tenkovima i džipovima su 90 posto dokone budale zadojene mrznjom,alkoholicari i narkomani,probisveti u svojim sredinama odbaceni od društva,i našli "spas i neku moc" tamo.Ne kažem da nema školovanih,ali u veoma malom procentu.Ovi što ih vode samo ubiraju plodove,na osnovu zatupljenosti i neznanja vecine,zatrovali ih radikalnim tumačenjem islama i sad uživaju a ove budale ginu.Jedino što mogu su pojedinacni teroristicki napadi od budala sa ovih prostora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA