PUTIN ZABRINUT: Postoji opasnost od neprijateljskih sabotaža na Krimu

Putin je izjavio danas na Krimu da postoji opasnost od neprijateljskih sabotaža i drugih subverzivnih delatnosti spoljnih sila

  • 8

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas na Krimu da postoji opasnost od neprijateljskih sabotaža i drugih subverzivnih delatnosti spoljnih sila, kako bi se izazvala nestabilnost na ovom poluostrvu.

 RUSI I UKRAJINCI SU JEDAN NAROD: Ove Putinove reči odzvanjaju svetom!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Očigledno je da postoji pretnja spoljnih sila da na bilo koji način destabilizuju situaciju na poluostrvu - možda će igrati na kartu nacionalizma, na greške i propuste, na neefikasne akcije vlasti ili će da pošalju poštene građane u destruktivnom smeru - rekao je Putin.

Putin smatra da se u nekim prestonicama o tome otvoreno razgovara, govori se o neophodnosti formiranja odgovarajuće subverzivne strukture, regrutuju se i obučavaju kadrovi za diverzije i za sabotaže vođenja radikalne propagande.

RUSIJA ŽELI NAZAD BALTIČKE DRŽAVE: Neustavno su se odvojili od SSSR-a!

Svrha ovih aktivnosti je destabilizacija situacije i ometanje normalnog života ljudi i ekonomskog razvoja u regionu, tvrdi Putin.

Putin je danas održao sastanak o koordinaciji delovanja organa izvršne vlasti Ruske Federacije i vlasti Republike Krim i Sevastoplolj, a prisutan je bio i ruski premijer Dmitrij Medvedev.

U martu prošle godine na referendumu koji je sproveden na Krimu, 96,7 odsto glasača izabralo je pripajanje poluostrva Rusiji.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA