TERORISTI SE KRIJU MEĐU MIGRANTIMA: Na stotine njih prošlo kroz Srbiju, sumnja se da su neki još uvek u našoj zemlji! (FOTO)

Komadant islamističkih pobunjenika iz Sirije, Lait el Saleh (30) prošao je pre nekoliko dana u koloni izbeglica preko teritorije Srbije na putu za Holandiju

  • 33

Među stotinama hiljada migranata, koji su preplavili celu Evropu, moglo bi da bude i nekoliko stotina ili čak hiljada terorista, objavio je "Večernji list", pozivajući se na stručnjake za bezbednost.

Amerikanci ubili jednog od najtraženijih terorista na svetu! (VIDEO)

To bi mogli da budu pripadnici različitih terorističkih organizacija, kao što je Islamska država, navodi list.

Bezbednosni stručnjaci upozoravaju da ih "u tom moru migranata" i obaveštajne službe teško mogu identifikovati.

Stručnjaci su podsetili i na nekoliko stotina pripadnika Al Kaide koji su iskoristili metež tokom rata u BiH i posle njega se prebacili na Zapad.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Među njima su i brojni pripadnici brigade Al Mudžahed koji su došli iz islamskih zemalja da bi ratovali na strani Bošnjaka, dodaje "Večernji list".

Komadant islamističkih pobunjenika iz Sirije, Lait el Saleh (30) prošao je pre nekoliko dana u koloni izbeglica preko teritorije Srbije na putu za Holandiju.

El Saleha, koji je u gradu Alepu bio vođa grupe od 700 do zuba naoružanih boraca Slobodne sirijske armije, prepoznale su bezbednosne lužbe po karakterističnom ožiljku na levoj strani lica.

Opasni džihadista koji se borio protiv režima sirijskog predsednika Bašara al Asada, viđen je na grčkom ostvu Kos 5. avgusta, a prema obaveštajnim podacima, 16. avgusta je preko Makedonije i Srbije ušao u Evropsku uniju i nastavio prema Holandiji.

Komadant El Saleh je pre rata bio moler, ima ženu i trogodišnjeg sina, a njegova fotografija iz januara ove godine, gde se vidi u punoj ratnoj opremi, obišla je svet.  Nakon osam meseci, El Saleh je napustio Siriju i pešačeći preko Turske stigao do Bodruma, gde se čamcem prebacio na grčko ostrvo Kos. Tu su ga bezbednosne službe uočile kako ''postrojava migrante''.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Objavljena je ubrzo i njegova fotografija u izbegličkom kampu, ali i nekoliko izjava koje je dao grčkim medijima.

- Svi žele moju glavu, Al Kaida, ISIS, vlada! Međutim, mene nije briga, borio sam se... Neki ljudi se boje, ja ne! Pre dva dana sam video snajperistu kojeg su vlasti postavile. Nisam razgovaroa sa njim, ali sam veoma ljut, jer me smatraju za sirijskog neprijatelja. Moj grad Alep je najopasnije mesto na svetu. Zato idem u Holandiju, imam rođaka tamo, bivšeg visokog oficira vojske Sirije, koji je još ranije pobegao sa ostalim pobunjenicima. Ideja mi je da sačuvam trogidišnjeg sina i suprugu, pa da se vratim u Siriju da nastavim da ratujem - rekao je El Saleh novinarima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Miroslav Lazanski, vojni analitičar napomenuo je da najveća pažnja treba da se obrati na migrante koji žele da se zdrže na jugu Srbije, u Raškoj i Beogradu, jer među njima sigurno ima i pripadnika ISIS.

- Bezbednosne službe treba da prate sve one koji žele da se zadrže u Bujanovcu ili Preševu i one koji se upute ka Raškoj, Sandžaku ili Kosovu pošto je poznato da je na ovim prostorima bilo jakih terorističkih ćelija. Uz to treba obratiti pažnju i na one koji odluče da se zadrže u Beogradu jer tu postoje zapadne mete i diplomatska predstavništva koja oni mogu da napadnu - upozorio je Lazanski.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug / Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bot

    22. avgust 2015 | 08:25

    Ma nije valjda ! Pola od tih takozvanih azilanata su TERORISTI ubaceni da se domognu zapada, pritaje,uklope i cekaju naredbu ! Teroristi-spavaci ! sad se pise o "tuznim sudbinama"jadnih migranata a za koji mesec ce isti t8i dizati u vazduh autobuse, trzne centre i slicno...

  • Florense

    22. avgust 2015 | 11:16

    Sve to treba vratiti odakle su i dosli!!! Srbijo probudi se!!! Unistice nas!!!!!

  • Mare

    22. avgust 2015 | 13:29

    Gde su sada oni sto oplakuju Arape, ovo pisem od samog pocetka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA