Brejvik: Igrajući igricu "World of Warcraft" pripremao sam se za napade

- Neki vole da putuju po svetu, neki igraju golf. Ja sam igrao WOW. Vidim šta pokušavate, želite da me ismevate. Ali ja sam želeo da se pripremim za napade - rekao norveški masovni ubica na suđenju

  • 0

Tužioci u Oslu započeli su da ispituju Andersa Brejvika, koji je ubio 77 ljudi u dva odvojena napada u julu prošle godine. Današnje ispitivanje će se fokusirati na bombu koju je Brejvik postavio u Oslu, kada je poginulo osam ljudi.

Brejvik, koji je prethodna tri dana dizao pesnicu čim bi mu skinuli lisice, uzdržao se danas od takvog pozdrava, posle kritika porodica žrtava i razgovora sa advokatima.

Tužilac je počeo ispitivanje sa Brejvikovim članstvom Masonima u 2006. Na pitanje o njegovom članstvu, Brejvik je rekao da im se pridružio pošto je to "bila Hrišćanska organizacija koja je štitila svoje članove". 

Tužilac je dalje pitao Brejvika za njegovu "opsednutost" igricom WOW (World of Warcraft), koju je igrao godinu dana po 16 sati dnevno, kako on kaže.

- Neki vole da putuju po svetu, neki igraju golf. Ja sam igrao WOW. To nema veze sa mojim napadima - kaže Brejvik. Tužilac je pokušao da opiše Brejvika kao samotnjaka bez prijatelja.

- Vidim šta pokušavate, želite da me ismevate. Ali ja sam želeo da se pripremim za napade - kaže Brejvik.

O popularnoj igrici WOW, koju je sada zamenila nova verzija, tzv. LOL (League of legend) pisao je Telegraf.rs. Igrica izaziva zavisnost sličnu heroinskoj, i ostavlja trajne posledice na zavisnike.

(I. D. / Agencije)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA