PUTIN POMERA GRANICE: Rusija veća za 50.000 kvadratnih kilometara!

- Potpisao sam dekret kojim se uspostavlja ruska granica na kontinentalnom grebenu Ohotskog mora. Upravo tamo ima velikih izvora sirovina, izvora energije - rekao je Medvedev

  • 8

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je dokument kojim se utvrđuju granice Ruske Federacije na kontinentalnom grebenu u Ohotskom moru.

MEDVEDEV PORUČIO IZ SLOVENIJE: EU treba da ukine sankcije Rusiji!

- Potpisao sam dekret kojim se uspostavlja ruska granica na kontinentalnom grebenu Ohotskog mora. Upravo tamo ima velikih izvora sirovina, izvora energije - javila je agencija Tas.

Dokument je važan pošto je usvojen nakon konsultacija sa Komisijom UN o granicama kontinentalnog grebena, a dogovoren sa našim susedima, japanskim kolegama, rekao je Medvedev.

Dokument usvojen posle konsultacija sa Komisijom UN o granicama kontinentalnog grebena u Ohotskom moru odnosi se na produženi deo kopna koji se nalazi ispod površine plitkog mora, navodi Tanjug.

- Kao rezultat toga, površina našeg grebena biće uvećana za više od 50.000 kvadratnih kilometara - naglasio je Medvedev, navodi Tas.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA