Stefanović: Zašto ni posle godinu dana nije otkriven TERORISTA koji je UBIO SRPSKOG ŽANDARMA?

Stefanović najavljuje da će kao ministar unutrašnjih poslova nastaviti da insistira na hapšenju počinilaca, kao i na njihovom privođenju pravdi zbog zločina koji su počinili

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je danas, povodom godišnjice ubistva žandarma Stevana Sinđelića, otvoreno pismo šefu misije Euleksa Gabrijeleu Meučiju, u kome ukazuje da još uvek nije poznato ko je ubio žandarma i dokle je stigla istraga.

Hiljade ljudi ispratilo ubijenog žandarma Stevana Sinđelića! (FOTO)

Stefanović u pismu navodi da se danas navršava godinu dana od brutalnog terorističkog napada, kada su iz zasede još uvek nepoznata lica osula paljbu iz automatskog oružja na pripadnike srpske Žandarmerije u Kopnenoj zoni bezbednosti, kada je ubijen Sinđelić, koji je iza sebe ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

- Prilikom našeg poslednjeg susreta prošle godine, predao sam vam sva saznanja do kojih je došao MUP Srbije u ovom slučaju. Ni porodica Stevana Sinđelića, ni srpska javnost, još uvek nisu dobili odgovor ko je usmrtio Stevana, kao ni dokle je istraga stigla - poručuje Stefanović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Uz napomenu da je napad na srpskog policajca napad na državu, Stefanović najavljuje da će kao ministar unutrašnjih poslova nastaviti da insistira na hapšenju počinilaca, kao i na njihovom privođenju pravdi zbog zločina koji su počinili.

- To, uostalom dugujete Stevanovoj porodici i građanima Srbije. Tako će i misija Euleksa poslati jasnu poruku o svojoj neutralnosti i dokazati da su za vas teroristički napadi nedopustivi, a svi građani jednaki, pa će se i srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji osećati bezbednije - kaže Stefanović.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA