UŽASNI DETALJI ISTRAGE: Migranti koji su se ugušili u kamionu, došli iz Srbije! Mrtva tela vožena 200 kilometara!

Obdukcijom je utvrđeno da je 59 muškaraca, osam žena i četvoro dece umrlo od posledica gušenja i to mnogo pre nego što su došli u Austriju

  • 17

Smrt 71 migranata iz Sirije koji su pronađeni u hladnjači od 7,5 tona na autoputu za Austriju, potresla je svetsku javnost. Mađarska policija utvrdila je da su svi migranti došli iz Srbije. 

KOLEKTIVNO POBEGLI IZ BOLNICE: Migranti koji su pronađeni u kamionu nestali, niko ne zna gde su!

Oni su naveli da su migranti ilegalno ušli na granicu Mađarske, a prethodno su boravili u Beogradu.

Obdukcijom je utvrđeno da je 59 muškaraca, osam žena i četvoro dece umrlo od posledica gušenja i to mnogo pre nego što su došli u Austriju.

Pod sumnjom da su se bavili krijumčarenjem ljudi i drugim ilegalnim radnjama uhapšeno je sedam ljudi, od kojih su trojica Bugara i Avganistanac zadržani u pritvoru.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pred tužiocem su negirali krivicu.

- Kamiondžije iz Srbije odlaze praznih vozila za Mađarsku i na nekoliko kilometara u unutrašnjosti zemlje po dogovoru kupe izbeglice i voze ih dalje ka zemljama zapadne Evrope. Novac koji uzimaju za to je u najmanju ruku beskrupulozan - od samo jedne osobe su u stanju da uzmu više stotina, a porodicama s decom otimaju i hiljade evra. Bugari i Srbi dobro znaju prilike na putevima kroz Mađarsku i Austriju, gde su policijski punktovi, zaobilaze autoput, što je takođe jedan od razloga zašto su upravo oni vodeći krijumčari - naveli su mađarski mediji.

Da podsetimo, u avgustu je mađarska policija uhapsila 16 Rumuna, 10 Srba, dva Sirijica i dva Mađara. Zaplenjeno je 16 vozila, u kojima je nađeno 112 migranata.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Blic, I. Milićević, D. Radisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vasa

    1. septembar 2015 | 00:47

    Nisu došli iz Srbije!!! Došli su iz svojih zemalja.Kroz Srbiju su samo prošli!!!

  • Ivan

    1. septembar 2015 | 00:44

    Nisu oni dosli iz Srbije vec iz Sirije... A to zasto su dosli neka zapita Austrija, Madjarska, Turska, engleska.... Oni su kroz Srbiju samo prosli

  • Marija

    1. septembar 2015 | 11:11

    Nisu dosli iz SRBIJE,nego iz SIRIJE.Svi oni samo prolaze kroz Srbiju,kao i kroz Grcku,Makedoniju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA