OVIH 5 ZEMALJA MOGU DA UNIŠTE EVROPSKU UNIJU zbog svojih zakona o migrantima muslimanima!

Reč je o Češkoj, Estoniji, Poljskoj, Slovačkoj i Bugarskoj. Političari i diplomate iz tih pet zemalja su svojim dosadašnjim izjavama jasno naglasili da ne žele da prihvate muslimanske izbeglice

  • 35

Migrantska kriza koja potresa Evropu uskoro bi mogla da se pretvori u totalnu tragediju, a razlog za to su zemlje Evropske unije koje ne žele da prihvate migrante koji su muslimani!

CNN: Srbija je jedina zemlja u Evropi koja je ljudski primila migrante (VIDEO)

Reč je o Češkoj, Estoniji, Poljskoj, Slovačkoj i Bugarskoj. Političari i diplomate iz tih pet zemalja su svojim dosadašnjim izjavama jasno naglasili da ne žele da prihvate muslimanske izbeglice.

- Nemamo ništa protiv muslimana, ali strahujemo da će ukoliko ih još uđe u našu zemlju to promeniti demogravski izgled naše zemlje - rekao je bugarski premijer Bojko Borisov.

Sigurno najradikalniju izjavu dao je predsednik Češke Miloš Zeman koji je rekao da izbeglice donose zarazu, bolest i da su teroristi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Izbeglice donose zarazu, bolest i terorizam! Predsednik Češke šokirao svet ovom izjavom!

Estonski ministar za socijalna pitanja Margus Čakma je govoreći o neprihvatanju migranata muslimana naveo da je Estonija hrišćanska zemlja i da pripada hriščanima.

Slična situacija je i u Poljskoj i Slovačkoj. Nadležni u te dve zemlje primali su isključivo izbeglice iz Sirije koje su hrišćani.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Mogli bismo da primimo 800 muslimana, ali mi nemamo nijednu džamiju u Slovačkoj i kako bi se ti ljudi integrisali? - upitao je portparol ministra unutrašnjih poslova Ivan Metik.

Problem sa izjavama ovih političara jeste taj što zakoni koji su na snazi u EU jasno zabranjuju bilo kakav vid diskriminacije, bilo da je u pitanju verska, seksualna ili rasna.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ostaje nam da vidimo kako će se u narednom periodu evropske zemlje ponašati po pitanju izbeglica, kao i da li će talas migranata iz Afrike i sa Bliskog istoka uzdrmati temelje EU.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Južnjak

    1. septembar 2015 | 21:08

    Jedno je pomoći u nevolji,a drugo je dozvoliti kolonizaciju muslimana iz arapskih i afričkih zemalja. Ove države su ozbiljne,i one samo žele da spreče promenu drmografske strukture i islamizaciju.

  • Jovan Canada

    1. septembar 2015 | 21:20

    Saljte ih u usa.oni su to napravili sa njima.

  • Перагеније

    1. septembar 2015 | 20:23

    Једно је помоћи људима у невољи, а сасвим је другаа ствар насељавање. Они, са правом, имају своје навике које би за годину дана водиле изградњи десетак и више џамија и новим навикама. И све би било ок док не дође следећа генерација. Трећа генерација би направила хаос. То увек тако иде. Опрез!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA