DA LI NAM MAĐARSKA SPREMA PAKAO: Zbog njihovog novog zakona u Srbiji može doći do potpunog haosa?

- Uslediće potpuni haos na koji sam odavno upozoravao. Sve mere koje Mađarska sprovodi su mere koje je smislila Nemačka i druge evropske zemlje, koje su sebe sačuvale od svega što migranti donose,a da žrtvuju Srbiju - ističe politički analtičar Dragomir Anđelković

  • 49

Sredinom septembra Srbiju čeka problem sa velikim broj migranata. Naime, biće sproveden zakon po kojem će pogranični službenici vraćati sve azilante sa granice Mađarske u Srbiju. Neće imati mogućnost da uopšte zatraže azil tamo.

STRAVIČAN PROTEST: Očajni migranti u Mađarskoj na rukama nose DECU! (FOTO) (VIDEO)

Kao pripremu za zakon koji će tek uslediti, mađarska vlada je još krajem jula usvojila listu "trećih sigurnih zemalja" u koje je uključila i Srbiju, pišu Naše novine.

Politički analtičar Dragomir Anđelković uveren je da naša Vlada mora hitno da preduzme odgovarajuće mere:

- Uslediće potpuni haos na koji sam odavno upozoravao. Sve mere koje Mađarska sprovodi su mere koje je smislila Nemačka i druge evropske zemlje, koje su sebe sačuvale od svega što migranti donose,a da žrtvuju Srbiju - ističe Anđelković i dodaje da je Srbija na primer odlučila isto i deportovala migrante nazad u Makedoniju, to bi se ocenilo kao ugrožavanje ljudskih prava.

Foto: Tanjug/AP/MTI Foto: Tanjug/AP/MTI

Migrantima ni Mađarska nije naročito privlačna zemlja, oni traže bogate evropske zemlje, ali Mađari na ovaj način upravo štite njih - Švajcarsku i Nemačku.

Donošenje jednog takvog zakona bi moglo da ima ogromne posledice koje bi već sada mogle da iskopiraju i druge zemlje.

Jedina uteha je to što azilanti ne žele da ostaju u Srbiji, pa ako ne uspeju da pređu preko Mađarske, pokušaće preko Rumunije ili Hrvatske.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Top

    3. septembar 2015 | 09:18

    Ljudi ovo je planski sve,ni jedna navodna izbeglica koju vidimo nije star covek nego mladi ljudi!mi kada smo bezali pred olujom bezali smo svi i stari i mladi!oni su svi vojno sposobni,i idu po zadatku koji ispunjavaju!sto ne beze u saudisku arabiju,katar,emirate itd!svi mladi su dobili po 18000 dolara da krenu za evropu,i da za 5 godina naprave sranje u njoj!samo ovi nasi slepci im daju azil!

  • Danijel

    3. septembar 2015 | 07:58

    Pa dobro Onda.. Neka Srbija ih vrati nazad u Makedoniju

  • Rus

    4. septembar 2015 | 15:02

    Sto bi mi morali primiti migrante nazad iz Madjarske,jednostavno zatvorimo i mi granicu,vojsku i policiju na granicu.Sta bi onda bilo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA