UČINIMO DA LJUBAV POBEDI: Tijana mašta o tome da prvi put VIDI SVOG DEČKA! (FOTO)

Tijana se prvobitno lečila u Rusiji. Sve je teklo po planu, a onda se razbolela zbog pada imuniteta, i lekari nisu mogli da urade ključnu operaciju. Lečenje je propalo, a onda je njen otac Sima od prijatelja čuo za lečenje u Istanbulu

  • 2

Njena borba traje od kada je rođena. Kad je Tijana imala dva meseca, majka ove devojke je primetila da ona ne vidi već da reaguje jedino na zvuk. Na prvom pregledu kod lekara, a bilo je ih je mnogo, ustanovljeno je da ona ima dijagnozu “Retinpatia pigmentoza”  ili kako se jo u medicini zove “retinitis”.

LJUDI, POMOZIMO TIJANI DA PRVI PUT UGLEDA LICA SVOJIH NAJMILIJIH: Ovoj hrabroj devojci je potrebna pomoć svih nas! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je potresna priča o Tijani Simić (25) iz Beograda koja vidi svega 10% a cilj je  da se intenzivnim terapijama njen vid poboljša za 20 %. U suprotnom može potpuno da oslepi.

Tijana se prvobitno lečila u Rusiji. Sve je teklo po planu, a onda se razbolela zbog pada imuniteta, i lekari nisu mogli da urade finalnu operaciju. Lečenje je propalo, a onda je njen otac Sima od prijatelja čuo za lečenje u Istanbulu.

Za 45 tretmana, smeštaj i troškove puta u Istanbul, potrebno je 10.500 dolara ili 1.136.545 dinara. Za sada je skupljeno samo 6.000 dinara, i uplaćeno je 640 poruka.  Njima je novac hitno potreban, jer bi već do kraja septembra trebalo da kupe karte za Istanbul, roditelji da uzmu odmore, i da se pripreme za operaciju koja je zakazana 8.oktobra.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ne plaši se onoga što je čeka, celokupna porodica ima jedan cilj u glavi - da Tijana progleda.

Spremni su na sve, do sada su uložili mnogo novca, ali terapije su skupe, a ova radnička porodica, sa srednjim primanjima nema novca za preskupa lečenja u inostranstvu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na iznenađenje mnogih Tijana radi, ima puno prijatelja, i dečka koji je mnogo voli. On joj pomaže u velikoj životnoj borbi.

- Moja ćerka je veliki borac, nikada se ne žali. Svi smo uz nju i borićemo se do poslednjeg. Ona je vrlo pozitivna, ima dečka koji je mnogo voli i poštuje, meni kao roditelju to mnogo znači, a i njoj - priča njen otac Sima.

Kada smo  kontaktirali porodicu Simić, Tijana je bila na poslu, verovali ili ne. Ona je fizioterapeut na Vračaru, problem sa vidom joj ne predstavlja nikakav problem u radu. Želi da se oseća korisno, a radom takođe skuplja novac za lečenje.

Bavi se i trbušnim plesom, a posebnu ljubav gaji prema španskom jeziku, pa često prevodi špansku poeziju.

Na naše pitanje šta bi Tijana najviše volela da vidi kad progleda, on je odgovorio da bismo nju morali da pitamo, ali da bi to najpre bila njena porodica i dečko.

- Niko ne može da opiše ono što ona vidi u svoj mašti, kako svi mi izgledamo u njenoj glavi. Voleo bih najviše da vidi mene, suprugu, drugu sestru - vidno potrešen priča njen otac.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Tijani možete pomoći uplatama na dinarski i devizni račun:

Dinarski: 160-429494-45

Devizni: 00-540-0001239.7

IBAN: RS35160005400001239757

Drugi način da pomognete Tijani da poboljša svoj vid je slanje SMS poruka.

Pošaljite SMS sa brojem 108 na 3030. Takođe joj možete pomoći platnom karticom preko linka e-doniraj.

Pomozite ovoj mladoj devojci da progleda!

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(I. Lazić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA