MRTAV JE JER JE HTEO BOLJI ŽIVOT U EVROPI: Britanski političar šokirao svet komentarom o sirijskom dečaku koji se udavio!

Britanski političar je napisao da je trogodišnjak bio "dobro obučen i uhranjen" i da je njegova smrt posledica "prolaska preko reda" u imigracionom sistemu, preneo je britanski "Dejli mejl"

  • 19

Britanski političar iz redova desničarske stranke UKIP Piter Baklič šokirao je javnost kada je na svom nalogu na Tviteru napisao da je poginuli sirijski dečak Ajlan Kurdi "mrtav zato što su njegovi roditelji bili pohlepni za dobrim životom u Evropi".

DA TI SRCE PUKNE: Dušo mala, ovako je trebalo da spavaš... (FOTO)

Baklič, koji je prethodno bio član i Liberalno-demokratske i Konzervativne stranke, istakao je da je trogodišnjak bio "dobro obučen i uhranjen" i da je njegova smrt posledica "prolaska preko reda" u imigracionom sistemu, preneo je britanski "Dejli mejl".

Ajlan, koji je zajedno sa svojim roditeljima i petogodišnjim bratom pokušao brodom da dođe iz Turske do grčkog ostrva Kos, juče je pronađen mrtav na obali turskog letovališta Bodruma, a fotografija na kojoj se vidi njegovo mrtvo telo sa licem nadole u pesku obišla je i šokirala svet.

SINOVI SU MI ISKLIZNULI IZ RUKU: Potresna ispovest oca sirijskih dečaka koji su se udavili u Turskoj! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tvitter/Bucklitsch Foto: Tvitter/Bucklitsch

Uprkos tome što je njegov komentar odmah naišao na oštre reakcije šokirane javnosti, koja je njegov tvit okarakterisala kao "bolestan i zloban", Baklič u početku nije izražavao kajanje.

On je tada napisao: "Predvidljiv bes javnosti. Turska nije mesto gde je ta porodica bila u opasnosti. Napuštanje tog bezbednog mesta je dovelo tu porodicu u opasnost".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(UZNEMIRUJUĆE) SVET SE STIDI FOTOGRAFIJE UTOPLJENOG MALIŠANA: Zauvek je nestao sa majkom i bratom jer nisu dobili azil (FOTO) ( VIDEO)

Kasnije se taj britanski političar ipak izvinio za "očiti bol" koji je izazvao i obrisao sa svog naloga sporne tvitove.

Baklič je na lokalnim izborima u Britaniji 2010. bio kandidat Liberalnih demokrata, ali ga je ta stranka izbacila iz svojih redova nakon što je na izborima za lokalne savete 2011. predstavljao Konzervativce.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savatije

    4. septembar 2015 | 08:51

    Roditelji su krivci br. 1. A to sto ovaj priča nije ništa novo. Problem je što je upravo njegova zemlja krivac za stanje u siriji.

  • Mici

    4. septembar 2015 | 09:36

    U Siriji je pre rata bio bolji i bogatiji zivot, mi u evropi smo bili bednici za njih.

  • malecka

    4. septembar 2015 | 09:11

    Zar nikom nije čudno kako je otac prezivio? Ženu je držo a djeca su iskliznula ? Zar nikom to nije čudno prvo djeca se spašavaju pa onda zena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA