PUTIN PROGOVORIO O NAPADU RUSIJE NA ISLAMSKU DRŽAVU: Evo šta je rekao!

Bela kuća je juče saopštila da pomno prati navode prema kojima Rusija izvodi vojne operacije u Siriji i upozorila da bi takve akcije, ukoliko se potvrde kao istinite, bile "destabilizujuće i kontraproduktivne"

  • 10

Prerano je govoriti o učešću Rusije u vojnim operacijama protiv Islamske države (ID), rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin, u trenutku kada SAD proveravaju navode o prisustvu ruskih trupa u Siriji.

PUTIN SE UKLJUČIO U RAT PROTIV ISLAMISTA: Ruske trupe vode odlučujuću bitku u Siriji!

Na pitanje da li bi Rusija mogla da uzme učešće u operacijama protiv ID, Putin je rekao: "Razmatramo razne opcije, ali za sada nije u planu ono o čemu pričate", prenosi AFP.

On je, kako navodi agencija RIA Novosti, ukazao da je za sada prerano govoriti o spremnosti Rusije da "to uradi danas", ali je istakao da Moskva već pruža Siriji prilično ozbiljnu pomoć u opremi, vojnicima za obuku i u oružju.

Putin je napomenuo da Rusija šalje vojnu opremu Siriji u skladu sa ugovorima potpisanim pre pet do sedam godina.

Ruski predsednik je, takođe, govoreći na međunarodnom ekonomskom forumu u gradu Vladivostok na krajnjem istoku zemlje, kritikovao vazdušne napade SAD na ID kao neefikasne.

Foto: Tanjug/AP/RIA-Novosti, Kremlin Pool Photo Foto: Tanjug/AP/RIA-Novosti, Kremlin Pool Photo

Bela kuća je juče saopštila da pomno prati navode prema kojima Rusija izvodi vojne operacije u Siriji i upozorila da bi takve akcije, ukoliko se potvrde kao istinite, bile "destabilizujuće i kontraproduktivne", podseća francuska agencija.

Komentari su se pojavili nakon što su na nalogu na jednoj društvenoj mreži povezanom sa sirijskim borcima objavljeni snimci koji, navodno, prikazuju ruske avione i bespilotne letelice u blizini pokrajine Idlib.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    4. septembar 2015 | 16:29

    Руска акција би била дестабилизијућа и контра-продуктивна??? То кажу американци и то мртви хладни???? Какво лицемерје и поквареност....

  • топлистанадреалиста

    4. septembar 2015 | 18:51

    Путин то неће урадити из простог разлога што поштује међународно право!!!! Не можете упадати са војском на територију друге државе ако то не одобри савјет безбједности ун или ако влада те исте државе то не затражи од вас, све друго је кршење међународног права, а Путин је и магистар правних наука, између осталог :-) , ако Асад буде тражио, Руси ће реаговати будите сигурни, Американци не смију, јер Асад има С-300!!!!!! Све је просто и једноставно ко прати ситуацију!

  • Dr. za rock and roll

    4. septembar 2015 | 15:08

    Pravoslavni car!! PUTIN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA