PUTIN I OBAMA PRAVE KOALICIJU: Ruski predsednik priznao: "Tačno je, pomažemo sirijskoj vojsci"!

Putin kaže da je lično razgovarao sa Obamom o međunarodnoj koaliciji za borbu protiv terorizma i ekstremizma

  • 5

Ruski predsednik Vladimir Putin, rekao je tokom ekonomskog foruma u Vladivostoku, da Rusija sprovodi ozbiljnu obuku i pruža logističku podršku sirijskoj armiji, kao i da je lično razgovarao sa predsednikom SAD Barak Obamom o stvaranju međunarodne koalicije koja bi se borila potiv Islamske države.

Obama pozvao Vučića na Samit lidera u Njujorku!

Putin je kazao da su rasprave o ruskoj direktnoj vojnoj intervenciji u Siriji zasada preuranjene, ali za budućnost tu mogućnost nije isključio.

PUTIN SE OKREĆE KA AMERICI: Zapad nije neprijatelj, to je simbol uspeha i moći?!

- Siriji već uveliko pomažemo opremanjem i obukom njihovih vojnika sa našim oružjem - kazao je Putin a prenosi RIA Novosti:

- Hteli bismo da stvorimo neku vrstu međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma i ekstremizma. Trenutno su u toku konsultacije s našim američkim partnerima. Lično sam razgovarao s Obamom o tome.

Vladimir Putin

Rusija je već nekoliko puta dosad uložila veto u Savetu bezbednosti UN-a kako bi iskazali potdršku sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu tokom četiri i po godine dugog rata koji je odneo najmanje 250.000 života.

PUTIN PISAO OBAMI: Sve možemo da postignemo dijalogom!

Prošle nedelje sirijska državna televizija objavila je fotografije koja pokazuju rusko oklopno vozilo u borbi, a na snimci su se navodno čuli vojnici kako se dovikuju na ruskom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki

    5. septembar 2015 | 18:46

    Nama nedadose ni pracku,a kamoli oklopno vozilo.

  • Sonja

    6. septembar 2015 | 12:21

    Rusi bi zaista mogli da naprave dobro delo,ali da se posle povuku a ne da im sisaju krv narednih pedeset godina kao posle Drugog svetskpg rata.

  • Zivanovicd

    7. septembar 2015 | 09:56

    Dogovaramo se ,ali ja radim kako ja hocu...:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA