OTKRIVENI: Ovako agenti CIA operišu po Moskvi! (VIDEO)

Prema rečima stručnjaka za obaveštajni rad Olega Hlobustova, tokom protekle godine, službe bezbednosti sprečile su aktivnosti 290 stranih agenata

  • 0

Ruska televizija NTV emitovala je snimak koji je pokazao načine na koji operativci CIA rade u Moskvi. Snimak je pravljen od februara do marta ove godine, a njega osim zaposlenih u ruskoj kontraobaveštajnoj službi, dosad niko nije video.

PROCURELI TAJNI DOKUMENTI CIA: Amerikanci su posle TITA na čelo Jugoslavije hteli da dovedu čoveka kojeg su Srbi OBOŽAVALI!

Slučaj trojice agenata CIA privukao je pažnju kada se utvrdilo da se jedan od njih, belac, prerušio u crnkinju koristeći masku i nekoliko slojeva garderobe. Identitet agenata otkriven je zahvaljujući kamerama koje se sve češće ugrađuju u restoranima.

Reč je o agentima Robertu Hajnsu, Timotij Fineganu i Stivenu Čisholmu koji su i te kako vešti u maskiranju.

Najneobičnija transformacija dogodila se kada je Finegan, prerušen u crnkinju Džanis Čishlom, suprugu svog kolege američkog agenta Stivena Čisholma, šetao gradom sa suprugom Roberta Hajnsa, Laurom Klarson. Oni su šetnju završili u restoranu, nakon koje je Finegan ušao u toalet restorana, dok ga Klarsonova čeka ispred.

Finegan iz toaleta izlazi brzim korakom, ali u normalnoj garderobi. Odmah potom u toalet ulazi Klarsonova za koju se pretpostavlja da je pokupila ostatke garderobe — periku i masku. Posle nekoliko minuta ona se sastaje sa suprugom Robertom i njegovim kolegom Stivenom Čisholmom, u čiju ženu je Finegan i bio prerušen.

Prema rečima stručnjaka za obaveštajni rad Olega Hlobustova, tokom protekle godine, službe bezbednosti sprečile su aktivnosti 290 stranih agenata.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: rs.sputniknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA