≫ 

PROCURELI TAJNI DOKUMENTI CIA: Amerikanci su posle TITA na čelo Jugoslavije hteli da dovedu čoveka kojeg su Srbi OBOŽAVALI!

Pisac antologijskoh srpskih romana Koreni i Vreme smrti, dobio je hitan poziv da ode u London, a kad aje stigao tamo, i čuo zbog čega su ga zvali, nije mogao da poveruje

  • 10

Ponude, bilo one pristojne ili nepristojne, događaju se onda kada se čovek najmanje nada, a tako je bilo i sa Dobricom Ćosićem, književnikom i bivšim, prvim predsednikom  Savezne Republike Jugoslavije. Naime, nije ni slutio šta će mu se dogoditi u vreme pada Berlinskog zida i velikih previranja u Evropi krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka.

 

Evo šta se tih čudnih meseci dogodilo Ćosiću, a počelo je sa pozivom da hitno dođe u London.

 

– Dvadesetak dana posle Titove smrti, pozvao me je moj izdavač iz Amerike, Vilijem Jovanović, koji je štampao Vreme smrti  i na srpskom i na engleskom jeziku, da hitno otputujem London. Spremio sam se, i zajedno sa mojom ćerkom koja odlično govori engelski, otišli smo u Birtansku prestonicu.

 

ZBOG OVOGA GA SRBI ZOVU OTAC NACIJE: Naježićete se kada vidite šta je Dobrica Ćosić ostavio da se objavi posle njegove smrti!

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Ćosić priča da ih je rezervacija čekala u hotelu "Klervidž", gde su odsedali Tito i saudijski naftni bogataši - kraljevi nafte.

 

- Otišao sam u najnormalniji hotel sa Anom. Javimo se mi Jovanoviću, on nas pozove na ručak u „Klervidž“. Posle ručka on kaže:

 

– Hajde da prošetamo malo Londonom. Izađemo, on nas vodi u ulice, u najveće gužve. I govori mi sledeću sledeću stvar:

 

Foto: Profimedia/Corbis

Foto: Profimedia/Corbis

 

Da vam odmah bude jasno, ja sam predstavnik CIA i prenosim vam poruku Andropova i američke vlade. Američka i sovjetska vlada hoće posle Tita da mu nađu zamenika. Bila su dva kandidata, Milovan Đilas i vi. Zaključili su da ste vi mlađi i da ste popularniji od Đilasa. Stalo se na stanovište da naše službe, američke i sovjetske, rade na tome da vi zamenite Tita i da preuzmete vlast u Jugoslaviji.

 

Zaprepastio sam se. Moja ćerka prebledela dok mi je to prevodila.

 

JOVANKA HTELA DA UBIJE TITA: Otkriveni nepoznati detalji iz braka Brozovih!

 

Foto: Profimedia/Corbis

Foto: Profimedia/Corbis

 

Odbio sam Titovu ponudu, odbijam i vašu, jer ja nemam te sposobnosti. Kako može da vam padne na pamet da jedan pisac, potpuno nekvalifikovan, može da zameni Tita. Kako može da se zameni Tito? Nemojte, gospodine Jovanoviću, o tome uopšte da razgovaramo.

 

– Nemate vi tu ništa da radite. To će sve da rade službe. Vi samo treba da pristanete i da se ponašate prema prilikama kako ih mi procenimo. Radićemo i na tome da dobijete Nobelovu nagradu za književnost.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr.

    29. jul 2015 | 00:45

    Jos jedna potvrda da neumisljamo teoriju zavere, sve je izrezirano !!!

  • Miljan

    29. jul 2015 | 00:02

    Ocigledno da Amerikanci i Rusi saradjuju sto se tice politike prema nama..

  • Biznismen kicadjo

    28. jul 2015 | 23:46

    I ne dobi nobelovu nagradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA