NAKON JESENI STIŽE JOŠ JEDNO LETO: Neverovatno vreme nas očekuje posle ove kiše!

Od nedelje do kraja sledeće sedmice u jednom delu Hrvatske će biti nadprosečno toplo uz najčešću i najvišu temperaturu vazduha oko 25 stepeni, pa i višu, a ponegde će biti i toplije

  • 0

Idućih deset dana ponovo ćemo uživati u letnjim temperaturama. Vreme više neće biti promenljivo, a ponegde će biti i vruće. Ovo je prognoza Zorana Vakule koji ističe kako će temperatura za ovo vreme godine opet biti iznad prosečne.

DOSADNA KIŠA PRESTAJE: Danas otopljenje, a sledeće nedelje ponovo 30 stepeni!

Od nedelje do kraja sledeće sedmice u jednom delu Hrvatske će biti natprosečno toplo uz najčešću i najvišu temperaturu vazduha oko 25 stepeni, pa i višu, a ponegde će biti i toplije. Ovo su tvrdnje HRT-ovog meterologa Zorana Vakule, koji dodaje kako bi takvo vreme moglo da potraje i duže od jedne nedelje.

Ipak, vrućine s početka meseca se neće ponoviti, kao ni promenljiva situacija koju smo imali proteklih dana. Prema Vakuli, tako se ostvaruju dugoročne prognoze koje su predviđale da će septembar biti nadprosečno topao.

- Ne smemo isključiti ni mogućnost pojave novog temperaturnog rekorda, na nekiM meterološkim stanicama. U svakom slučaju, temperatura u narednih 10 dana će biti najviša ikada zabeležena u dosadašnjoj istoriji merenja - rekao je za HRT Vakula.

Ovaj voditelj je uspeo da izgovori ime sela Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch! A vi? (VIDEO)

Dodajmo svemu da je i more još uvek relativno toplo, pogotovo u Dalmaciji, gde je temperatura uglavnom između 23 i 25 stepeni.

Isto tako, u Srbiji će biti znatno toplije u odnosu na standardne temperature koje se očekuju u ovom delu godine. Ako još niste otišli na more - ne očajavajte, pravo vreme za to je sada!

Od sada Telegraf možete pratiti i na Vajberu

(Telegraf.rs/net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA