Sahranjen Novakov deda, pogrebu prisustvovao i Boris Tadić (FOTO)

Na sahranu došli i Branko Radujko, Jelena Genčić, Savo Milošević, Igor Butulija, Zoran Terzić, Pavle Tipsarević i drugi. Očevu smrt najteže podnela ćerka Jelena, kovčeg nosili sinovi Srđan i Goran. Srđan poručio sinu da učini svoju porodicu ponosnom u Monte Karlu

  • 9

Danas je na Novom groblju u Beogradu sahranjen Vladimir Đoković (83), deda najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića.

Sahrani su prisustvovali Noletov otac Srđan, stric Goran, tetka Jelena, mnogobrojna rodbina, ali i kandidat za predsednika Srbije Boris Tadić, direktor "Telekoma" Branko Radujko, selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović, direktor TSS Dušan Orlandić, Novakova "teniska majka" Jelena Genčić, zatim Savo Milošević, Igor Butulija, Zoran Terzić, otac Janka Tipsarevića Pavle, trener Goran Bubanj, političar Oliver Ivanović, Igor Miklja i mnogi drugi.

Mnogo se sveta sabralo da oda poslednju pošti dobroćudnom starini. U 13.45 časova, 15 minuta pre opela, stigao je i predsednik DS Boris Tadić. Bivši predsednik države prisustvovao je opelu od pola sata, koje su služili visoki crkveni velodostojnici, a zatim je išao u dugoj povorci sve do grobnog mesta.

Odlazak dobrog deda Vlade s ovog sveta najteže je pao njegovoj ćerki Jeleni i njenoj deci Sari i Simoni. Kovčeg su iz kapele do pogrebnih kola izneli sinovi Srđan i Goran, kao i deda Vladini prijatelji i rođaci.

Ožalošćenima se najpre obratio Srđan Đoković, koji je rekao da je Novak veoma voleo svog dedu i da je bio vezan za njega.

- Zajedno su proslavljali Novakove sportske uspehe. Žao mi je što Novakova baka nije dočekala da vidi njegove sportske pobede. Siguran sam da Novak i u ovom momentu, dok igra u Monte Karlu, ima motivaciju da učini svoju porodicu ponosnom, bez obzira na to što je ovo za sve nas izuzetno težak dan - rekao je Srđan Đoković.

U ime Udruženja Mitrovčana od deda Vlade se oprostio i njegov prijatelj s kojim je drugovao pola veka, a koji je održao govor posle opela ispred kapele.

- Bio je duhovit, otvoren čovek, koji je hrabro vodio porodicu kroz život. Zvečan mu je uvek bio zavičaj, kojem se rado vraćao - rekao je prijatelj Vladimira Đokovića.

Najbolji teniser na svetu nije prisustvovao sahrani svog dede, jer je u to vreme igrao meč polufinala mastersa u Monte Karlu protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je Nole dobio 2:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vrC4

    21. april 2012 | 22:02

    Smradiću ništa nije sveto, još bi da zaradi i koji glas i malo marketinga na mrtvom čoveku, ali i da da novinarskim slugama režima razlog da pišu o njemu i da ga stavljaju na naslovne strane. Srmaota, znaju li oni za obraz.

  • dejcinikol

    21. april 2012 | 22:32

    Dno dna...zar i sahranu koristis za licnu promociju....bruka!

  • vanga baba

    21. april 2012 | 22:30

    ovaj ga bas pretera,ovo vise nije izdrzivo sto pre ga treba skloniti sa vlasti mnogo iritira narod!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA