Ovako je izgledalo probijanje zida na Horgošu! (VIDEO)

Na graničnom prelazu je velika napetost što je kuliminiralo probijanjem ograde i izbijanjem nereda

  • 19

Na graničnom prelazu Horgoš 2 izbeglice su probile ogradu koju je Mađarska policija postavila, gde je izbio veliki haos.

(LIVESTREAM) IZBEGLICE PROBILE OGRADU NA HORGOŠU: Mađarska policija se "brani" suzavcem, migranti ih gađaju flašama! (FOTO)

Nešto posle 16 časova stiglo je dvoje kola Hitne pomoći.

Veliki neredi su izbili na graničnom prelazu gde su izbeglice probile ogradu.

Mađarska policija je na izbeglica bacila suzavac, a oni su policiju gađali plastičnim flašama i drugim predmetima, nakon čega je policija upotrebila vodene topove.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Podsećamo, migranti su danas nešto posle 15 časova probile ogradu na graničnom prelazu Horgoš 2 pokušavajući da uđu u Mađarsku.

Izbeglice koje su dan i noć provele na “ničijoj zemlji” na graničnom prelazu Horgoš nenadano su pohrlile prema obližnjem prelazu Horgoš 2, a onda je jedna grupa probila glavnu ogradu i tu se zadržala zbog velikog broja pripadnika mađarske policije s druge strane.

(UŽIVO) NJIHOVA SUDBINA JE NEIZVESNA: Ovako je sada na granici Srbije i Mađarske, migranti čekaju na "ničijoj zemlji"!

Mađarska je zatvorila svoje granice u ponedeljak u ponoć nakon stupanja na snagu pooštrenog zakona o granici koji predviđa zatvorsku kaznu za svakog ko pokuša ilegalno da je pređe.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sika

    16. septembar 2015 | 18:52

    E ovo je trk pocetak . U svojoj zemlji nisu mogli da se bore pobegli iz straha ali su zato ovde hrabri . Marame na glave pa sto kriju lica . Dali je sad jasno sto su svi do 40 godina . Pa kad bi starci radili sve ovo . Jeli bre jel ovo ko treba da vidi stvarno ne vidi ili nas neko zajebava .

  • топлистанадреалиста

    16. septembar 2015 | 17:58

    Могу се борити против Мађарске полиције голоруки а не могу против терориста са оружјем?.... уосталом као да би Мађари постављали границу да немају дозволу из брисела! Нисмо ни ми сви толико наивни!!!

  • R3hab

    16. septembar 2015 | 17:52

    Prave izbeglice ne rade ovakve stvari. Sva sreca pa idu dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA