ZABRANA ZA FARMU, PAROVE I VELIKOG BRATA! Nema više SEKSA i PSOVANJA!

Savet Regulatornog tela za elektronske medije je na sednici koja je juče održana izrekao opomenu televiziji Pink i Hepi TV da će ih kazniti ukoliko ne budu poštovali njihovu odluku

  • 30

Regulatorno telo za elektronske medije (RTEM) zabranilo je da se psovke, vređanje, tuče i druge nedolične scene u rijaliti programima emituju pre 22 časa.

ZABRANA FARME, PAROVA I VELIKOG BRATA: Rijalitiji neće moći da se emituju pre DESET UVEČE?!

Savet RTEM je na sednici koja je juče održana izrekao opomenu televiziji Pink i Hepi TV da će ih kazniti ukoliko ne budu poštovali ovu odluku.

Savet im je naložio da otklone uočene nepravilnosti i da program koji nije primeren gledaocima mlađim od 12 godina ne emituju pre 22 časa. Ako ovaj nalog, koji su dužni da objave u roku od 24 časa od dobijanja rešenja, ne budu poštovali, ovim pružaocima medijske usluge emitovanja televizijskog programa biće izrečene strože mere u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju RTEM i ističe se da "Veliki brat" nije imao sadržaj koji bi mogao da naškodi mentalnom i fizičkom zdravlju maloletnika za razliku od "Farme" i "Parova".

Predsednik Saveta RTEM Goran Karadžić kaže da to znači da će se "Parovi" i "Farma" i dalje emitovati u toku dana, ali da će sve sporne scene moći da budu puštene tek nakon 22 sata.

Printskrin: TV Happy Printskrin: TV Happy

- Ne možemo nikome zabraniti da prikazuje okopavanje bašte. Ali, nove skarednosti im nećemo tolerisati. Ovo je bila jednoglasna odluka i ne budu li je poštovali, biće oštrijih kazni, poput one jednodnevne zabrane "Parova" - kaže Karadžić, dodajući da je od Pinka i Hepi TV dobio čvrsta uverenja da će biti otklonjeni svi propusti.

Glavni urednik Hepija je potvrdio da će smanjiti psovke.

- Moraćemo da ih odviknemo od psovanja tako što ćemo da povećamo kazne. Mi smo ih i do sada kažnjavali, što izolacijom, što novčanim kaznama. Naša izolacija je čak gora od zatvora jer spavaju na hladnom betonu, ali ne vredi. Vole ljudi da opsuju, pa to ti je - kaže Milomir Marić.

Foto: Happy TV Foto: Happy TV

Vlasnik Televizije Pink, Željko Mitrović istakao je da je ova televizija spremna da ispravi greške.

- Postupićemo po uputstvu RTEM da bipujemo sve što nije primereno za uzrast osoba ispod 12 godina, i to je sasvim u redu. Osim toga, drugih restriktivnih mera nema - rekao je Mitrović.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    17. septembar 2015 | 10:31

    Kako da zabrane nemoral, kad je 99%" ucesnika iz najniže lestvice morala?!

  • Radovan

    17. septembar 2015 | 10:18

    Treba zabraniti pod hitno, nekada su nam deca odrastala uz branka kockicu a sada uz farmu i parove strasno..

  • Roditelj

    17. septembar 2015 | 10:19

    Fuj,fuj za ovakve programe. Prostakluk, nekultura,psiholoski profili vecine ucesnika su pid znakom pitanja.Hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA