Izbeglice probile granicu sa Slovenijom, policija bacila SUZAVAC, deca vrište, majke plaču! (FOTO) (VIDEO)

Slovenačka policija upotrebila je, sinoć nešto pre 22 časa, na graničnom prelazu Harmice, suzavac protiv najagresivnije grupe od oko 500 izbeglica koji su pokušali da probiju policijski kordon

  • 16

Na granici Hrvatske i Slovenije sinoć se dogodio incident, kada je na graničnom prelazu Harmice slovenačka policija suzavcem odgovorila na pokušaj izbeglica da probiju policijski kordon. Nekoliko izbeglica je tom prilikom povređeno.

Incident se dogodio nešto pre 22 sata. Slovenačka policija upotrebila je suzavac protiv najagresivnije grupe od oko 500 izbeglica, i tada je desetak njih povređeno. Nakratko je došlo do guranja policajaca i izbeglica, a sprejem su poprskani i aktivisti koji su se okupili na graničnom prelazu da bi zatražili od Slovenije da puste izbeglice na svoju teritoriju.

KOLINDA PRITISLA EU: Mađari i Slovenci puštaju migrante nakon intervencije Hrvatske

Izbeglicama i aktivistima je pružena lekarska pomoć, i oni su procesuirani na prijemnom centru u Brežicama i prebačeni u prihvatna mesta po Sloveniji.

HRVATSKA IZ MINUTA U MINUT: Hrvati napravili međunarodni incident, stampedo u Tovarniku! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na istom mestu, i danas oko podneva došlo je do incidenta kada je uhapšen televizijski snimatelj agencije AP, inače Amerikanac.  On je naime, probio policijski kordon kako bi ušao među izbeglice, i zabeležio vrisku, plač i nervozu koja je nastala jer su Slovenci, s namerom da svakog migranta evidentiraju, sporo puštali.

Snimatelja su tada policajci oborili na zemlju, dvojica su sela na njega, a kada su ga savladali, uhapsili su ga i priveli u policijske prostorije.

A, zbog sporosti policijskih službenika, i davanja prednosti ženama i deci, mnoge porodice su razdvojene. Zbog toga je nastala prava histerija, vriska i plač su se čuli na sve strane.

Inače, u Sloveniju je, u poslednja dva dana preko "zelene granice" i mimo prelaza, prema podacima policije, ušlo oko 1.300 izbeglica, dok deo ide pešice ka Austriji.

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najveći broj izbeglica, slovenačka policija je zadržala, registrovala ih i smestila u prihvatne centre u Brežicama i Postojni, kao i u Ljubljani. Deo njih se, međutim, probio i nastavlja svoj put ka severu.

EU ZATVARA GRANICE SA SVIH STRANA: Oko 50.000 migranta ostaće u Srbiji!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na graničnom prelazu Obrežje - Bregana još čeka nekoliko stotina izbeglica, a prema nekim izveštajima ima ih i hiljadu.

Na prelazu Rigonce, gde je prošle noći granicu pokušalo da pređe nekoliko stotina izbeglica, ostalo ih je oko 40, a policija pretpostavlja da su oni preko noći ostali na hrvatskoj strani.Prema nezvaničnim podacima, u Harmicu je stigao još jedan voz sa oko 50 izbeglica.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

ZATVORENO 7 PRELAZA SA SRBIJOM: Slovenci migrante vraćaju u Hrvatsku! (FOTO) (VIDEO)

Slovenačka vlada je ranije saopštila da će prihvatati tražioce azila, ali će deportovati svakoga za koga zaključi da je ilegalni migrant.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwerty

    19. septembar 2015 | 10:26

    Koja je razlika izmedju trazioca azila i ilegalnog emigranta i sta je onda legalni emigrant

  • Karol

    19. septembar 2015 | 12:58

    Trazilac azila je iz zemlje koja je u ratu, a ilegalni imigrant bezi iz drugih razloga.

  • MAUS

    19. septembar 2015 | 11:21

    Evropa je od njih napravila izbeglice,e sad treba da ih primi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA