HRVATI, IZDALI STE NAS! Evo šta su Mađari rekli o odnosu Hrvatske prema izbeglicama

- Hrvatska je izdala ne samo Mađarsku već i Evropsku uniju i odustala od svih zakonskih mera na koje se obavezala - rekao je predstavnik mađarske vlade Zoltan Kovač

  • 8

Predstavnik mađarske vlade Zoltan Kovač ocenio je danas da je "Hrvatska izdala Mađarsku i Evropsku uniju, jer nije uspela da adekvatno zaštiti spoljne granice Unije".

MAĐARI postavili BODLJIKAVU ŽICU i duž granice sa Hrvatskom!

Drugi mađarski zvaničnik rekao je da nema znakova o usporavanju priliva izbeglica.

EU ZATVARA GRANICE SA SVIH STRANA: Oko 50.000 migranta ostaće u Srbiji!

- Hrvatska je izdala ne samo Mađarsku već i Evropsku uniju i odustala od svih zakonskih mera na koje se obavezala - rekao je Kovač na konferenciji za novinare.

BIVŠI PREMIJER MAĐARSKE: Napad policije na migrante naredio Viktor Orban

On je dodao da Hrvatska "neprestano" dovodi izbeglice na mađarsku granicu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

MAĐARI RAZORUŽALI HRVATSKE POLICAJCE: Hrvati poslali 1.000 migranata vozom preko granice!

Savetnik za nacionalnu bezbednost Mađarske Ðerđ Bakondi rekao je da je Hrvatska u petak poslala oko 8.000 izbeglica u Mađarsku.

Kao i svi drugi dolasci, izbeglice su bile registrovane u skladu sa zakonom EU, rekao je Bakondi na istoj konferenciji za novinare na kojoj je učestvovao i Kovač, preneo je Rojters.

Hrvatska je "lagala u lice" Mađarsku i Evropsku uniju tvrdivši da postoji bilateralni sporazum za prebacivanje hiljada izbeglica iz Hrvatske preko mađarske granice, izjavio je danas šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je takođe optužio Hrvatsku da je "povredila suverenitet Mađarske" time što je poslala izbeglice vozom preko granice u pratnji hrvatskih policajaca, preneo je Rojters.

- Umesto da se pošteno pobrinu za izbeglice, oni su ih poslali pravo u Mađarsku. Kakva je to evropska solidarnost? -  zapitao se Sijarto na konferenciji za štampu u svom rodnom gradu Dunakesi, dodajući da će Mađarska ubrzati izgradnju ograde "tamo gde je to neophodno" duž granice sa Hrvatskom.

Sijarto je istakao i da je "još jednom Mađarska ostavljena na cedilu".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Mi ćemo braniti Evropsku uniju, granice šengenske zone i branićemo Mađarsku u skladu sa evropskim propisima - istakao je mađarski ministar spoljnih poslova.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je "Hrvatska naterala Mađarsku da primi izbeglice" i da će to raditi i dalje.

- S Mađarskom nije bilo dogovora. Naterali smo ih da prime izbeglice tako što smo poslali ljude gore, to ćemo raditi i dalje -  izjavio je hrvatski premijer tokom posete Belom Manastiru, a preneo je "Jutarnji list".

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danka

    19. septembar 2015 | 19:04

    To je samo iznenadjenje za one koji ih ne znaju. Laganje za njih nije sramota...

  • Zavrzlama

    19. septembar 2015 | 19:15

    Sta ocekujete od etnicki "najcistije" zemlje evrope ako ne ovo...

  • BG011

    21. septembar 2015 | 08:01

    Pa sta vas cudi Hrvati su stare izdajice nije za njima verovati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA