NA RUBU BANKROTA: "Folksvagen" povlači 500.000 automobila!

Američka Agencija za zaštitu sredine veruje kako je softver bio instaliran na brojnim modelima "folksvagen" i "audi" automobila koji su bili u prodaji od 2009. godine pa sve do sada

  • 50

Obamina administracija je naredila "folksvagenu" povlačenje oko 500.000 automobila zbog ilegalno instaliranog softvera koji im je omogućio da varaju na eko testovima.

Prema pisanju Njujork Tajms, "folksvagen" je u svoje automobile navodno tajno instalirao poseban softver, koji je za vreme testiranja američke Agencije za zaštitu okoliša (EPA) uključivao sastave za kontrolu izduvnih gasova.

- Očekivali smo više od "folksvagena" - rekla je Sintija Gajls, predstavnica EPA-e i dodala kako je poznati nemački proizvođač automobila "pretnja javnom zdravlju".

Američka Agencija za zaštitu sredine veruje kako je softver bio instaliran na brojnim modelima "folksvagen" i "audi" automobila koji su bili u prodaji od 2009. godine pa sve do sada.

U pitanju su dizel modeli "folkswagen jetta", "beetle", "golf", "passat" i "audi a3".

Ako se optužbe pokažu tačnim, EPA je potvrdila kako će "folksvagen" povući oko 482.000 automobila, dok će maksimalna kazna biti 18 milijardi dolara, odnosno oko 37.500 dolara za svaki prodati automobil.

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Golf Dvojka

    20. septembar 2015 | 09:07

    Dobra vam je fora, što ne proverite forda, ševroleta, kadilaka i ostale vaše modele? Najlakše je baciti ljagu na uspešnog čoveka. Podrška za VW.

  • Doktor

    20. septembar 2015 | 12:44

    A fordovi i ševroleti sa šest i osam cilindara, koji troše po 25 litara na sto km (lično proverio)ne ugrožavaju životnu sredinu... Pa ameri ne umeju ni običan dizel motor da naprave!

  • Mi

    20. septembar 2015 | 09:14

    Ovo je rat između Amerike i Evrope ili Njemačke. Prvo izbjeglice pa udar na vw.Sta je dalje na redu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA