HRVATSKI MINISTAR PORUČIO SRBIJI: Otvorićemo granicu tek kad PRESTANETE DA ŠALJETE IZBEGLICE SAMO KOD NAS!

- Tehnički se granični prelazi mogu otvoriti za sat vremena, ali prethodno Srbija mora da promeni politiku prema kojoj izbeglice preusmerava samo u Hrvatsku - istakao je ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić

  • 19

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da će granični prelazi prema Srbiji, sem na Bajakovu, ostati zatvoreni sve dok Srbija ne promeni politiku prema kojoj izbeglice preusmerava samo u Hrvatsku.

HRVATI PRED TALASOM OD 35.000 IZBEGLICA: Srbi, učinite nešto!

Ostojić je naveo da je osnovni razlog odluci o zatvaranju prelaza politika Beograda.

- Otvoren je granični prelaz Horgoš, ali oni i dalje sve izbeglice preusmeravaju prema Hrvatskoj. Želimo da se to promeni - rekao je Ostojić, prenosi portal "Večernjeg lista".

- Tehnički se granični prelazi mogu otvoriti za sat vremena, ali prethodno Srbija mora da promeni politiku prema kojoj izbeglice preusmerava samo u Hrvatsku - istakao je Ostojić tokom posete Prihvatnom, šatorskom centru u Opatovcu.

Do sada je u Hrvatsku ušlo blizu 30.000 izbeglica, u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi ih se trenutno oko 2.450, dok je oko 500 izbeglih krenulo prema graničnim prelazima, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Songe

    21. septembar 2015 | 19:19

    Hahahaaaa ... kakav teletabis

  • srki munze

    21. septembar 2015 | 20:08

    Niko njih nešalje idioti! Oni sami traze put za nemačku i dalje gore! Al ste vi ti koji uvek komplikujete nešto! Vidim koliko ste vi zreli!

  • Blok 45

    21. septembar 2015 | 20:18

    Ranko, lekovi su ti na stočiću.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA