MILANOVIĆ: Kontramere Srbije su smešne, a ponašanje presmešno!

- Mi ćemo imati malu štetu, a oni veliku - rekao je hrvatski premijer novinarima i dodao da neće biti rata i nasilja

  • 68

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je rano jutros u Briselu da su kontramere koje je Srbija uvela Hrvatskoj smešne i najavio eskalaciju spora.

CARINSKI RAT JE POČEO: Hrvati na granici ne puštaju SRBE, kao i kamione, autobuse i automobile sa srpskim registracijama! (FOTO)

- Žao mi je zbog ovoga, ali ove mere su smešne - rekao je Milanović novinarima nakon maratonskog samita lidera EU u Briselu i dodao da je Zagreb već spremio odgovor, koji će sutra obrazložiti ministar policije Ranko Ostojić.

Ranije noćas, na prelazu Batrovci, nakon što je Srbija uvela zabranu za uvoz hrvatske robe, Hrvatska je prestala da propušta građane sa srpskim pasošima na svoju teritoriju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Mi ćemo imati malu štetu, a oni veliku - rekao je Milanović novinarima i dodao da neće biti rata i nasilja, ali da je ponašanje Srbije nenormalno.

- Ja sam veliki prijatelj Srba u Hrvatskoj, ali Srbijanci su nešto drugo - kazao je on.

Hrvatski premijer je optužio predsednika vlade Srbije da u dosluhu sa Mađarskim premijerom Viktorom Orbanom usmerava sve migrante prema Hrvatskoj.

- Samo sam tražio od Vučića da usmere deo migranata na Horgoš, a on nije učinio ništa. Očigledno ima dogovor sa Budimpeštom - izjavio je Milanović, ponavljajući ranije iznetu optužbu da srpske vlasti organizovano upućuju migrante ka Hrvatskoj.

Foto: Tanjug/FaH/Daniel Kasap Foto: Tanjug/FaH/Daniel Kasap

Milanović je rekao da je dužan da štiti hrvatski ustav i da stoga ne može da dozvoli da svi migrant koji prođu kroz Srbiju završe u Hrvatskoj.

On je izjavio i da se o Vučićevom jučerašnjem pismu najvišim funkcionerima EU, u kome je srpski premijer tražio da se spreči brutalno kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju zatvaranjem hrvatske granice za kamionski sobraćaj, na samitu uopšte nije bilo reči.

HRVATIMA ISTEKAO ROK - SRBIJA ZABRANILA UVOZ HRVATSKE ROBE: Počele KONTRAMERE Vlade!

- To Vučićevo pismo niko video nije - kazao je Milanović napuštajući samit u Briselu.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu! 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista licno

    24. septembar 2015 | 08:36

    Ti si covece lud i nedokazan. Ne mozes se prema migrantima ponasati kao prema kvarljivoj robi iz slepera. Nema tu malo vamo da predju malo tamo. Gde oni odluce tu ce i preci, zatvorio ti granicu ili ne...

  • BEN DELIJA

    24. septembar 2015 | 08:28

    KAKVO SU ONI ZLO I TO VELIKIH RAZMERA

  • dobrica

    24. septembar 2015 | 08:42

    ustasland....sta reci,sa vama samo zna se kako!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA