HRVATI PODLEGLI PRITISCIMA: Otvorili granice za SRPSKE PUTNIKE!

Kamioni sa srpskom robom u Hrvatsku, međutim, zbog zabrane sa hrvatske strane, mogu da uđu samo preko Bosne i Hercegovine ili Mađarske

  • 80

Putnički saobraćaj sa Hrvatskom je od 13 sati normalizovan na svim graničnim prelazima. Međutim, kamioni sa srpskom robom u Hrvatsku, zbog zabrane sa hrvatske strane, mogu da uđu samo preko preko Bosne i Hercegovine ili Mađarske.

Vozila sa SRB registracijom mogu da uđu u Hrvatsku iz BiH i Crne Gore

Istovremeno, u Srbiju ne može da uđe nijedan kamion sa hrvatskom registracijom, kao ni kamioni koji prevoze hrvatsku robu.

- U Srbiju ne može da uđe nijedan kamion koji ima hrvaske tablice, ali ni kamioni koji su registrovani u drugim zemljama, a transportuju hrvatsku robu. Taj režim važi za sve granične prelaze, odnosno srpska granica je u ovom trenutku hermetički zatvorena na svim prelazima za hrvatske proizvode, bez obzira iz koje zemlje roba ulazi u Srbiju. Dakle, ako kamion sa hrvatskom robom pokuša da uđe i iz Crne Gore u Srbiju, to mu neće biti dozvoljeno - kažu za “Blic” iz Uprave carine Srbije.

UŽIVO SRPSKO-HRVATSKA BLOKADA) Vučić: Vlada Srbije će rešavati migrantsku krizu! Milanović: Srbija ne radi ništa! (VIDEO)

Oni dodaju da ove mere važe i za transport robe brodskim i železničkim saobraćajem.

Foto: Tanjug/AP/ Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/ Darko Vojinović

- Razmatra se mogućnost da brodovi i vozovi budu u drugom režimu zbog specifičnosti prevoza, posebno kod železničkog saobraćaja. Tu ćemo razmatrati svaki pojedinačan slučaj, jer postoji mogućnost da nije reč samo o teretnoj kompoziciji, već da ona može biti mešovita, odnosno i putnička. Kod takvih kompozicija preduzimaćemo posebne mere, jer ne želimo da blokiramo prevoz putnika - rečeno je u Carini.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gavrilo Princip

    24. septembar 2015 | 14:40

    Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato što se ničega ne boje, nego zato što se ničega ne stide

  • Gavrilo Princip

    24. septembar 2015 | 14:41

    Dragi Srbine mislim hrvatu Milovanoviću! Potpisao si bankrot hrvatske

  • 21

    24. septembar 2015 | 15:26

    kao odgovor mi bi mogli sad da pošaljemo finansijsku inspekciju u sve njihove prodajne prostore...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA