PRVI KAMIONI PREŠLI GRANICU S HRVATSKOM: Kolinda za pojačanu kontrolu, ali ne i zatvaranje prelaza! (FOTO)

Dva kamiona prevoznika "Špoljar transport" iz Regrade kod Krapine, koji na prikolicama prevoze kamione, prvi su po ukidanju mera Vlade Srbije na ovom prelazu ušli u Srbiju

  • 1

Prvi kamioni hrvatskih regiostarskih oznaka prešli su večeras posle 22 sata granicu Srbije na prelazu Tovarnik-Šid, javlja izveštač Tanjuga s terena.

VUČIĆ OČITAO LEKCIJU MILANOVIĆU: Evo šta mu je srpski premijer rekao!

Dva kamiona prevoznika "Špoljar transport" iz Regrade kod Krapine, koji na prikolicama prevoze kamione, prvi su po ukidanju mera Vlade Srbije na ovom prelazu ušli u Srbiju.

HRVATSKI MINISTAR PONOVO PROVOCIRA: Otvorili smo granice jer su Srbi ispunili naše uslove!

Jedan od vozača na pitanje koliko čeka da pređa granicu rekao je Tanjugu da mu je trebalo dva sata za to i dodao da smatra da uopšte nije bilo potrebno blokirati granice.

MILANOVIĆ SE PERE: Nisam rekao da su Srbi varvari!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Mnogo mi znači za posao. Nije bilo u redu blokirati granice - rekao je vozač kamiona Zoran.

KRAJ CARINSKOG RATA: Otvorena granica sa Hrvatskom za sva vozila! (FOTO)

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ ZA POJAČANU KONTROLU, NE I ZATVARANJE GRANICA

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je danas u Njujorku da Hrvatska odluke o zatvaranju granica treba da donosi u dogovoru s Evropskom unijom. Ona je naglasila i da se zalaže za strogu kontrolu granica Hrvatske suočene s velikim brojem migranata, ali ne i za potpuno zatvaranje, prenela je Hina.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Komentarišući ponovno otvaranje granice sa Srbijom, Grabar-Kitarović je kazala da Hrvatska mora "pokazati solidarnost i nikako ne sme doći do sukoba sa susedima".

- Ono što sve vreme tražim je stroga kontorla granice, ne potpuno zatvaranje. Treba službene prelaze držati otvorenim, a zatvoriti kukuruze, polja i šume kroz koje migranti prolaze ilegalno - rekla je ona, koja u Njujorku učestvuje na globalnom samitu o održivom razvoju i dodala:

- Sve što radimo mora biti u dogovoru s EU, u skladu sa onim što je dogovoreno da se zaštite spoljne granice, prvenstveno između Turske i Grčke, ali ja bih isto tako istrajala i na pomoći Hrvatskoj, da se kontroliše granica između Srbije i Hrvatske.

Vlada Hrvatske je danas popodne otvorila granicu za sav saobraćaj sa Srbijom, koja je uzvratila ukidanjem protivmera i time je okončana kriza u odnosima dve zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA