UPOMOĆ, SVEŠTENIK HOĆE DA NAM SRUŠI CRKVU: Neverovatna priča meštana sela Šopić (VIDEO)

Meštani sela Šopić tvrde da sveštenik hoće da im sruši crkvu Svetog arhangela Gavrila koja je sagrađena još 1869. godine

  • 8

Meštani sela Šopić i udruženje građana "Sveti Sava" iz Lazarevca podneli su krivičnu prijavu protiv sveštenika Mirka Tešića jer, po njihovim navodima, želi da ilegalno sruši crkvu Svetog arhangela Gavrila?!

UDRUŽENJE SVETI SAVA TVRDI: Dileri pakovali drogu ispred Doma zdravlja!

- Sprečili smo pokušaj rušenja crkve sajlama uz pomoć građevinskih mašina. Osnovano sumnjamo da je u nezakonito rušenje umešan sveštenik Tešić koji kao pokriće za rušenje navodi pojavu klizišta, iako ne postoji elaborat o geomehaničkoj stabilnosti tla, a prema našim saznanjima nema ni blagoslov patrijarha - tvrdi jedan od meštana Željko Stojković, predsednik Srpskog centra ekologije.

LAZAREVČANI RASKRINKALI JOŠ 15 DILERA: Uskoro hapšenja onih koji truju decu!

Iz udruženja "Sveti Sava" navode da je  crkvi oštećen krov u nevremenu prošle godine, ali da je ona, uprkos tome što je izgrađena 1869. godine, i dalje stabilna.

- Zavod za zaštitu spomenika dao je 2,2 miliona dinara za sanaciju krova. U međuvremenu je sa crkve skinut krovni pokrivač, oluci, gormobrani, podno grejanje... Posle toga je sveštenik Tešić saopštio da je crkva na klizištu i da će se srušiti, a da će na njenom mestu biti podignuta nova - navode iz udruženja "Sveti Sava".

Sveštenik Mirko Tešić rekao je da neće ovim povodom davati nikakve izjave jer za to nema blagoslov.

Udruženje "Sveti Sava" snimilo je bezuspešan prvi pokušaj rušenja crkve pomoću bagera i sajli. Pogledajte snimak:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA