TALIBANI OSVOJILI STRATEŠKI VAŽAN GRAD: Ekstremisti porazili avganistanske vlasti!

Više od 300.000 stanovnika ima Kunduz, a pre američke invazije bio je glavno talibansko uporište na severu države

  • 1

Nad strateškim važnim gradom Kunduz, koji se nalazi u istoimenoj pokrajini na severu države, avganistanske vlasti su izgubile kontrolu.

Teroristi bacili bombe na džamiju, poginulo najmanje 16 vernika!

Prema pisanju AP, ovo je prvi put da su talibani uspeli da zauzmu neki veći grad od početka invazije koju su u koaliciji s nizom drugih država 2001. godine pokrenule SAD.

- Kunduz je pao u ruke talibana - kratko je izjavio potparol avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova Sedik Sediki.

Više od 300.000 stanovnika ima Kunduz, a pre američke invazije bio je glavno talibansko uporište na severu države.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nešto ranije su javile agencije o žestokom napadu koji su pokrenule talibanske snage, koji su u prvi mah zauzele nekoliko ključnih zgrada u Kunduzu, kao što su sud, bolnica i neke institucije. Osvojile su i zatvor i iz njega odmah pustile nekoliko stotina zatvorenika, od kojih mnogi dolaze iz talibanskih redova.

Krajem prošle godine NATO i Amerikanci su počele tranziciju svoje uloge u Avganistanu iz borbene u onu u čijem je fokusu davanje podrške i obuka lokalnih avganistanskih vojnika.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    29. septembar 2015 | 08:38

    Ameri sa svojim saveznicima, tačnije podanicima, u NATO alijansi, pokrenuli su čitavu invaziju svojih napada prethodnih godina na islamske zemlje Avganistan, Irak, Libiju, Siriju,.itd. Koje su počele ekonomski razvoj da bi ih vratili u kameno doba. Kao što su to nekada u proslosti pokrenuli krstaši u svojim mnogim pohodima, da bi na kraju bili pobedjeni i proterani od Osmanskih islamista sa tih područja. Evropske podaniČke zemlje trebaju da se upitaju o svakom daljem učešću u ratovima sa ametima. Jer su islamisti već počeli stvarati takvu pretnju Evropi kao što je to nekad bilo Osmansko carstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA