"NDH NIJE BILA FAŠISTIČKA, GEJEVI SU BOLESNI": Poražavajući rezultati ispitivanja tinejdžera u Hrvatskoj

Gotovo tri četvrtine učenika završnih razreda srednjih škola ne smatra da je NDH bila fašistička tvorevina, polovina njih tvrdi da je homoseksualnost vrsta poremećaja ili bolesti i da bi ljudima takvog seksualnog opredeljenja trebalo zabraniti javne istupe, budući da tako mogli nepovoljno da utiču na mlade

  • 57

Hrvatski maturanti smatraju da su samo katolici pravi Hrvati, da NDH nije bila fašistička tvorevina, a da je homoseksualnost bolest, pokazuju rezultati istraživanja političke pismenost hrvatske omladine.

Hrvati se hvale kako dobro postupaju prema izbeglicama, ali je istina sasvim drugačija (FOTO) (VIDEO)

Istraživanje su sproveli GOOD inicijativa, GONG i Institut za društvena istraživanja na uzorku od 1.146 maturanata, čija su politička (ne)znanja ispitana kroz 19 pitanja u tri područja - politički pojmovi, ustavno-političko ustrojstvo i politička informisanost, prenosi portal Index.hr.

Na svako su pitanje mogli da odaberu jedan od četiri odgovora, ali je tek jedan od ukupnog broja ispitanih učenika ispravno odgovorio na sva postavljena pitanja.

Foto: Tanjug/HINA/Tomislav PAVLEK Foto: Tanjug/HINA/Tomislav PAVLEK

NAJVEĆI HRVATSKI PISAC O NAŠEM I NJIHOVOM NACIONALIZMU: Narkoza opasnija od religije! (FOTO)

Gotovo tri četvrtine učenika završnih razreda srednjih škola ne smatra da je NDH bila fašistička tvorevina, polovina njih tvrdi da je homoseksualnost vrsta poremećaja ili bolesti i da bi ljudima takvog seksualnog opredeljenja trebalo zabraniti javne istupe, budući da tako mogli nepovoljno da utiču na mlade.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W211

    1. oktobar 2015 | 13:17

    Hahahaha hrvatićima su totalno isprani mozgovi

  • Nebojsa

    1. oktobar 2015 | 15:21

    Gde ce kruska no pod krusku.Kad su hrvati kroz istoriju priznali bilo kakvu krivicu?

  • Istina

    1. oktobar 2015 | 13:05

    NDH je klasicna fasisticka tvorevina. Jedina je imala i logor za decu u Jasenovcu. Skrivanje istina posle drugog svetslog rata je uticalo na to da danas deca tako raizmisljaju. Zato bi svi srpski mediji trebali pisati istinu o drugom ratu koja se zataskavala. Mozemo zamisliti koliko malo zna zapad o svemu sta se zbivalo i kako, kad generacije koje su zivele na ovim prostorima malo ili nista ne znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA