Najboljim "Idejama za bolje sutra“ unapređen razvoj socijalnog preduzetništva

Pobednici konkursa "Ideja za bolje sutra“ dobili su novac za unapređenje razvoja socijalnog preduzetništva u Srbiji

  • 0

UniCredit fondacija, UniCredit Banka i Fondacija Ana i Vlade Divac, tokom prethodnog vikenda organizovali su Medijski karavan tokom kojeg su posetili tri, od ukupno sedam pobednika konkursa "Ideja za bolje sutra“ za unapređenje razvoja socijalnog preduzetništva u Srbiji.

Učesnici karavana upoznali su sa Udruženjem za podršku osobama ometenim u razvoju "Naša kuća“ iz Beograda, Samostalnom zanataskom radnjom "Sofi“ iz Novog Sada i Stolarskom radnjom "Šumarko“ iz Valjeva, koji su zahvaljujući edukativnim treninzima i bespovratnim sredstvima tokom konkursa, uspeli da unaprede svoje poslovanje.

Udruženje "Naša kuća“ je za unapređenje usluga Kuhinje na točkovima, pokretanjem Slatke linije, odnosno proizvodnje slatkiša "čokošljiva", dobilo bespovratnaih 7.200 evra.

UniCredit banka i EBRD potpisale ugovore vredne 40 miliona evra

Promo: UniCredit banka  Promo: UniCredit banka

Menadžerka Kuhinje na točkovima Tamara Milojević istakla je da su veoma ponosni na to što je njihova ideja izabrana za jednu od najboljih i što su dobili priliku da prošire usluge kuhinje:

- Posebno nam je drago što sada imamo mogućnost da zaposlimo još osoba ometenih u razvoju i da povećamo broj besplatnih obroka socijalno ugroženim kategorijama stanovništa u Beogradu.

UniCredit proglašen za najbolju stranu banku u Srbiji!

Radnja "Sofi" je za unapređenje i proširenje asortimana i to proizvodnjom prirodnih krema, dobila 7.000 evra. Dok čekaju na isporuku mašina, koje će im omogućiti početak proizvodnje, već su zaposlili jednu osobu sa invaliditetom u proizvodnji.

Promo:  UniCredit banka Promo: UniCredit banka

- Zahvaljujući novcu koji nam je dodeljenim u okviru ovog konkursa, u mogućnosti smo da proširimo asortiman prirodne kozmetike po cenama koje su pristupačne građanima Srbije. Verujemo da će nam ove kreme, omogućiti da postanemo prepoznatljiviji na domaćem tržištu, ali i da se plasiramo na neko od inostranih - kazao je vlasnik ove radnje Goran Šoć.

Stolarska radnja "Šumarko“ je nabavku mašine za obradu drveta radi povećanja proizvodnje drvenih igračaka za decu, na ovom konkursu dobila 6.800 evra.

UniCredit Banka donirala tri miliona za popularizaciju sporta!

Vlasnik ove radnje Marko Srećković rekao je da mu posebno zadovoljstvo pričinjava to što su zahvaljujući ovom novcu, uspeli igračkama da opremimo novi vrtić u Valjevu:

- Naš cilj ostaje da proizvodnjom igračaka od prirodnih materijala i boja, pozitivno utičemo na razvoj dece i pružimo podršku razvoju dece sa invaliditetom. Proširenjem proizvodnje, imaćemo priliku da obezbedimo igračke za veći broj dece u Srbiji.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA