UniCredit banka i EBRD potpisale ugovore vredne 40 miliona evra

Od 40 miliona evra, 20 je namenjeno za kreditiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji, a preostalih 20 za stambeno kreditiranje stanovništva

  • 0

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i UniCredit Banka potpisale su ugovore vredne 40 miliona evra za povećanje stambenih kredita i finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji (MSP).

Finansiranje je obezbeđeno iz dva dela. Iznos do 20 miliona evra namenjen je za dalje kreditiranje MSP-a, a paralelno s tim, linija za stambene kredite u iznosu do 20 miliona evra ima za cilj da poveća broj stambenih kredita odobrenih stanovništvu.

UniCredit proglašen za najbolju stranu banku u Srbiji!

Predsednik EBRD-a Suma Čakrabarti rekao je, ovim povodom, da pozdravlja priliku zahvaljujući kojoj mogu da nastave sa snažnom podrškom sektoru stambenog kreditiranja i sektoru MSP-a u Srbiji.

- Oba segmenta imaju potrebu za dodatnim finansiranjem. Naši partneri, UniCredit Grupa i UniCredit Banka Srbija, predstavljaju ključne izvore sredstava za realnu ekonomiju u zemlji, te nam je stoga zadovoljstvo što imamo priliku da ponudimo našu finansijsku podršku - istakao Čakrabarti.

UniCredit Banka donirala tri miliona za popularizaciju sporta!

Sa druge strane, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija Klaudio Ćezario izrazio je zadovoljstvo što su u poziciji da obezbede dugoročno finansiranje na tržištu stambenog kreditiranja, kao i za sektor privatnih malih i srednjih preduzeća u Srbiji, a zahvaljujući našoj dugogodišnjoj saradnji sa EBRD-om.

- S jedne strane, ovaj sporazum će nam omogućiti da pomognemo građanima da kupe svoj životni prostor po povoljnim uslovima. S druge strane, mi ćemo pružiti dodatnu podršku klijentima MSP-a, pokretačima lokalne privrede u smislu dodatnog zapošljavanja i inovacija. Zadovoljstvo nam je da radimo sa EBRD-om na pružanju podrške realnoj ekonomiji u Srbiji - kazao je Ćezario.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA