AKO SI SAMOHRANA MAJKA, MORAŠ BEBU DATI NA USVAJANJE: Ovo je surovi zakon u Južnoj Koreji!

Njen život se u tom trenutku srušio, morile su je crne misli, pa je čak u jednom trenutku razmišljala o samoubistvu. Danas joj je malo lakše, ali je i dalje progoni osećaj krivice što je dala svoju ćerku

  • 6

U današnje vreme biti samohrana majka je nešto normalno i česta je pojava u modernim društvima. Međutim, na svetu postoje zemlje kao što je Južna Koreja, u kojoj je strašno sramotno ukoliko žena sama odgaja decu. Upravo zato je 30-godišnja Džijun rešila da ostavi svoje dete i da ga na usvajanje.

Ljudi su je osuđivali zato što je sama, ali ova majka krije jednu srceparajuću istinu (VIDEO)

Ona je vodila unutrašnju bitku dok se nije odlučila na ovakav korak. Tokom trudnoće, socijalna radnica ju je uveravala da svoje dete da na usvajanje odmah nakon porođaja, međutim, ona nije mogla to da učini. Provela je sa bebom mesec i po dana, a onda je donela odluku da devojčicu ipak da na usvajanje.

Njen život se u tom trenutku srušio, morile su je crne misli, pa je čak u jednom trenutku razmišljala o samoubistvu. Danas joj je malo lakše, ali je i dalje progoni osećaj krivice što je dala svoju ćerku.

Nedavno je u Južnoj Koreji promenjem zakon, pa se sve porodilje moraju zabeležiti kako bi ih videli potencijalni poslodavci. Međutim, veliki broj žena odbija da se identifikuje, pa pribegavaju tajnoj trudnoći, a zatim svoju decu daju na usvajanje.

Takođe, postoji bizaran običaj da majke koje nisu u mogućnosti da odgajaju svoju decu, mogu da ih ostave u kutiji za bebe, koja je postavljena kod jedne crvke u Seulu.

(Telegraf.rs / Izvor: express.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    5. oktobar 2015 | 15:37

    Sto bizaran obicaj? To ovde u Njemackoj postoji vec godinama i zove se "Babyklappe". Bolje to nego da ubiju bebu jer su depresivne itd. A samohrane majke podrzavam 100% jer sam i ja djete samohrane majke. Odrastao sam u kuci punoj razumjevanja i sada imam svoju porodicu. Svaka cast onim majkama koje se same bore za buducnost svoje djece.

  • Deki

    6. oktobar 2015 | 22:29

    Kakve budale

  • Mirjana

    5. oktobar 2015 | 19:54

    Nije mi jasno otkud ovo sad, nisam do sad čula ovako nešto o njima, a baš čitam o tome, pratim te njihove običaje i sve... Baš uvrnuto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA