KOPNENE TRUPE U SIRIJI: Generalni sekretar NATO tvrdi da je Putin rasporedio ZNAČAJAN broj vojnika!

Generalni sekretar NATO alijanse rekao je da ima informaciju da je Rusija već rasporedila svoje trupe

  • 30

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO alijanse, rekao je da ima informaciju da je Rusija već rasporedila kopnene trupe na području Sirije.

PUTIN TROŠI MILIJARDE NA SIRIJU: Otkriveno odakle mu novac za vazdušne napade!

Takođe, dodao je da je broj ruskih vojnika u Siriji "značajan".

- Ne bih da ulazim u detaljisanje oko broja ruskih vojnika u Siriji, samo mogu da potvrdim da je u toku ozbiljno grupisanje njihovih snaga u Siriji - avijacije, PVO, ali i pešadije - rekao je Stoltenberg.

Gensek NATO alijanse rekao je da je Rusija i u mornaričkoj ofanzivi, te da njihovi brodovi i podmornice "polako opsedaju Mediteran".

- Rusi udaraju svim kapacitetima - rekao je Stoltenberg.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Stoltenberg je na konferenciji za novinare u Briselu odbacio tvrdnje da upadi ruskih aviona nisu bili namerni ni značajni, kao i da se radi o dva incidenta koji su dugo trajali.

- Ne izgleda kao da je u pitanju slučajni incident i dogodio se dva puta tokom vikenda - rekao je generalni sekretar NATO.

NATO je juče osudio incidente, kao i "neodgovorno ponašanje" Rusije zbog kršenja turskog vazdušnog prostora.

(Telegraf.rs / Izvor: BBC / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    6. oktobar 2015 | 13:40

    E da su Ameri ili neki drugi poslali svoje vojnike to bi bilo normalno,pa oni su coce ,,milosrdni andjeli,,al ovako bacuska ih preduhitrio e to je odmah problem.ccc

  • топлистанадреалиста

    6. oktobar 2015 | 14:25

    Све долази на своје место!!! Све да је и истина да су кренули копнено онда су са њима кренули и Кинези! .....или неко мисли да су послали 20000 војника, носач авиона и крстарицу да пију лимунаду на медитерану? Када су Руси доносили закон о деловању Руске војске ван граница ви нисте обраћали пажњу, вама је то све била глупост! Нисте слушали господина Лаврова господо, то је грешка!!! Руска војска неће никада деловати копнено ван граница осим у ИЗУЗЕТНИМ случајевима!!!!! Тај случај неће бити Сирија него КОСОВО!!!!!! Руска војска ће једног дана послати тих 150000 војника на КиМ, јер ви нисте смјели управо толико против Срба! Ајде натофили, еуропејци, усташе и усташоиди лупајте минусе слободно!!!! Биће овако како сам рекао!!!!

  • Srećko

    6. oktobar 2015 | 14:34

    To je produkt straha i halucinacija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA