RUSKI NAROD SLAVI: Vladimiru Putinu je danas rođendan (FOTO) (VIDEO)

Ruski predsednik će 63. rođendan proslaviti s poznatim hokejašima-veteranima. Ali, mislimo da će mu jedna čestitka od prošle godine posebno ostati u sećanju

  • 35

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin danas slavi 63. rođendan! Njegov portparol Dmitrij Peskov saopštio je da će šef države igrati hokej s poznatim hokejašima-veteranima i s učesnicima Noćne hokejaške lige.

NAJŽEŠĆI DO SADA: Na Putinov rođendan Rusija izvela seriju vazdušnih napada na Islamsku državu (VIDEO)

- Putin će igrati hokej. Igraće hokej sa svojim starim poznanicima, već tradicionalno, s poznatim hokejašima-veteranima i s učesnicima Noćne hokejaške lige koja sutra počinje sezonu - rekao je Peskov i dodao da je šef države u Sočiju.

SREĆAN ROĐENDAN PREDSEDNIČE: Pogledajte kako ruska deca pevaju Putinu (VIDEO)

Ni prethodne rođendane Putin nije proslavio tek tako. Svaki je obeležila po neka zanimljivost.

Foto: Tanjug/AP/RIA-Novosti, Kremlin Pool Photo Foto: Tanjug/AP/RIA-Novosti, Kremlin Pool Photo

Tako je 12 studentkinja novinarstva sa Univerziteta Lomonosov u Moskvi na originalan način čestitalo mu 58. rođendan. Studentkinje su se skinule u donji veš i snimile erotski kalendar, koji je štampan pod nazivom "Vladimire Vladimiroviču, mi te volimo. Srećan rođendan, gospodine Putine".

MNOGAJA LJETA: Putin proslavio 61. rođendan!

Obučena u crni čipkani negliže, mis marta Lena Gornostajeva poželela je Putinu srećan rođendan porukom: "Ugasili ste šumske požare, ali ja još gorim".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prošle godine ruski predsednik je uzeo slobodan dan i otputovao u sibirsku tajgu da proslavi svoj 62. rođendan, 300 do 400 kilometara udaljenosti od bilo kakvog naselja. U isto vreme u glavnom gradu Čečenije, Groznom, hiljade ljudi je nosilo 600 metara dugu zastavu Rusije ulicama grada.

Drugi su imali na sebi majice u crvenoj, beloj i plavoj boji kako bi svojim telima napravili džinovsku rusku zastavu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Mnogi od njih su u svojim rukama nosili Putinovu fotografiju. Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov napisao je na svom nalogu na Instagramu da je Putinov rođendan proslavilo 100.000 ljudi.

Poglavar Ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril čestitao je Putinu rođendan rečima da je "njegovo vođenje države postalo sastavni deo nacionalne istorije".

Ruski mediji su na svojim sajtovima objavili fotografije sa izložbe u Moskvi, pod nazivom - "12 zadataka Vladimira Putina" na kojima je ruski lider prikazan kao čuveni antički junak Herkul koji se bori protiv zapadnih sila, koje su prikazane kao zmije i čudovišta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rođendan se slavio i u Njujorku, gde je obožavalac Putinovog lika i dela otvorio radnju sa majicama sa njegovim likom. Inače, Putin je 61. rođendan proslavio na indonežanskom ostrvu Bali, gde se održavao samit Azijsko-pacifičkog regiona.

No, zanimljive čestitke su mu stizale i iz Srbije.

Posebno se do prošle godine slavilo u Novom Sadu ispred kafane koja se zvala "Putin". Ogromna torta duža od jedan metar u bojama ruske zastave u čast 62 godine ovog državnika deljena je prolaznicima ispred kafane iz koje je grmela "Kaljinka".

Foto: 021.rs Foto: 021.rs

Ali nesumnjivo najoriginalnija srpska čestitka je ona koju mu je uputila Suzana Mančić.

Pogledajte video:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA