SVE O DOKTORKI KOJA MENJA POL DA NE BI OTIŠLA U PENZIJU: Detalji priče koja je zaprepastila Balkan

- Doktorka Mira je poznata kao veliki kritičar bolničkog rukovodstva. Zato oni jedva čekaju da je se reše. Ali znajući Miru, neće moći tek tako da je pošalju u penziju pre vremena. Ako treba, ona će održati reč i zaista promeniti pol samo da bude po njenom - ispričale su njene kolege

  • 9

Doktorka Mirjana Stanojčić (60), specijalista fizikalne medicine u opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu odlučila je da promeni pol kako ne bi otišla u penziju.

MIRA NEĆE U PENZIJU, PA ODLUČILA DA PROMENI POL: Doktorka iz Gornjeg Milanovca protestuje za svoja prava!

Doktorka je donela ovu odluku iz očaja jer novi zakon predviđa da sve žene starije od 60 godina koje rade u javnom sektoru stiču uslov za penzionisanje.

Ona je izjavila da će joj biti mnogo lakše da živi kao muškarac, nego da na sudu dokazuje da je žrtva polne diskriminacije i dodala da ne može da veruje da mora da ode ranije u penziju samo zato što nema muški polni organ.

- Čvrsto sam rešila da pod stare dane promenim pol iz besa i razočarenja. I uopšte se ne šalim! Hirurška intervencija traje nekoliko sati, a sudski postupak dokazivanja da sam diskriminisana, kao i čekanje na stav Ustavnog suda po tom pitanju, može da traje i nekoliko godina, i sve to uz ogromne troškove. Ne plašim se operacije, uveliko se spremam za nju, hoću da idem do kraja kako bih odbranila svoje ljudsko i profesionalno dostojanstvo - ispričala je doktorka Stanojčić za Informer.

Foto: Flickr/Zdenko Zivkovic Foto: Flickr/Zdenko Zivkovic

Doktorka iz Gornjeg Milanovca ne može da prihvati činjenicu da zakon smatra da žene posle 60. godine nisu više sposobne za rad.

- Zašto nam sada uskraćuju pravo da radimo kao i muškarci, a puna su im usta priče o ravnopravnosti polova? Osećam se sposobnom da još nosim beli mantil i da za to vreme pripremim nekoga ko će me zameniti kada odem u penziju. Imam želju da mlađim kolegama prenesem svoje znanje i tek onda ću sa zadovoljstvom da odem - rekla je doktorka.

Ona je napomenula da u gornjomilanovačkoj bolnici još nisu obezbeđeni odgovarajući kadrovi za zamenu i da su u bolnici u kojoj radi već 36 godina več počeli da je šalju u penziju.

- Direktor mi je 5. oktobra uručio rešenje o godišnjem odmoru koji počinje narednog dana. Očekujem da je sledeći korak rešenje o penziji - rekla je doktorka Stanojčić.

Kolege doktorke Stanojčić, kao i njeni pacijenti kažu da je ona dobar lekar, uvek spremna da pomogne, vredan radnik, ali i žena bez dlake na jeziku.

- Doktorka Mira je poznata kao veliki kritičar bolničkog rukovodstva. Zato oni jedva čekaju da je se reše. Ali znajući Miru, neće moći tek tako da je pošalju u penziju pre vremena. Ako treba, ona će održati reč i zaista promeniti pol samo da bude po njenom - ispričale su njene kolege za Informer.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sibin

    7. oktobar 2015 | 13:43

    ma nek radi dok ne umre a mladi nek cekaju na birou,samozivnik!

  • Cu

    7. oktobar 2015 | 13:31

    Zbog vas takvih omladina ne moze da dodje na red da radi.

  • Tanja

    7. oktobar 2015 | 15:06

    Bice.Dr "pola baba pola deda".Ajde draga doktorka ne mlati nego idi ako ti nude u penziju.Dok mi mladji stasamo za penziju oni ce je ukinuti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA