PROJEKAT VREDAN 4,5 MILIONA EVRA: Na Kopaoniku se gradi nešto što će sve zadiviti!

- Želimo da se vratimo tradiciji i zato smo odlučili da Kopaonička škola otvori ne samo zimsku sezonu na Kopaoniku, već i novi deo hotela Grand u okviru kojeg će biti 70 novih apartmana - rekao je Nikola Avram, direktor MK Mountain Resorta

  • 0

Nacrt Građanskog zakonika Srbije koji je od juna na javnoj raspravi, a koji naša zemlja nema uređenog od 1844. godine, jedna je od glavnih tema ovogodišnjeg susreta pravnika koji se već skoro tri decenije održava početkom decembra na Kopaoniku u okviru MK Mountain Resorta, istakli su poznati profesori Pravnog fakulteta i organizatori Kopaoničke škole prirodnog prava Slobodan Perović i Miodrag Orlić na konferenciji u beogradskom Hotelu 88.

Za manje od godinu dana postao je najpopularniji hotel u Srbiji (FOTO)

Profesor Slobodan Perović najavio je seriju javnih rasprava koje će biti održane upravo na Kopaoničkoj školi koja je i inicirala njegovo donošenje, a kojoj je Vlada Srbije u junu dala rok od godinu dana za javnu raspravu. Na kraju javnih rasprava konačan tekst Građanskog zakonika biće upućen u zakonodavnu proceduru.

- Nacrt Građanskog zakonika ima 2.800 članova, od kojih 480 članova ima i alternativna rešenja koja će biti definisana nakon rasprave stručne javnosti - dodao je Perović.

Prema rečima profesora Miodraga Orlića, Građanski zakonik reguliše najvažnije ljudske odnose od rođenja do smrti, a to su porodični odnosi, nasledno pravo, sve oblike svojine i njenu zaštitu, obligacione odnose, odnosno 53 različita ugovora i naknadu štete, kao i objektivnu odgovornost.

Foto: MK Mountain Resort Foto: MK Mountain Resort

- Ove godine se očekuje da Kopaonička škola, koja se prvenstveno bavi ljudskim pravima - pravo na život, slobodu, imovinu, intelektualnu tvorevinu, pravdu i pravo na pravnu državu, okupi više od hiljadu pravnika iz celog sveta- naveo je Orlić.

U susret novoj zimskoj sezoni na Kopaoniku, svim ljubiteljima skijanja i planinskog odmora predstavljeni su i noviteti tokom zimskih meseci i najavljen je šesti po redu Ski Opening Kopaonik koji će biti održan početkom decembra.

- Želimo da se vratimo tradiciji i zato smo odlučili da Kopaonička škola otvori ne samo zimsku sezonu na Kopaoniku, već i novi deo hotela Grand u okviru kojeg će biti 70 novih apartmana i konferencijski prostor kapaciteta preko 600 posetilaca - rekao je Nikola Avram, direktor MK Mountain Resorta, i dodao da je to investicija vredna 4 miliona evra i da će se novo krilo prostirati na šest i po hiljada kvadrata.

Foto: MK Mountain Resort Foto: MK Mountain Resort

Kopaonička škola prirodnog prava prvi put je održana 1987. godine, a ove godine na 28. susretima pravnika očekuju se eminentni pravni teoretičari i praktičari, univerzitetski profesori, članovi akademija nauka, naučnih instituta, predstavnici sudova, advokature i drugih pravosudnih organizacija, upravnih i drugih državnih organa, privrednih, bankarskih i osiguravajućih organizacija ne samo iz Srbije i regiona, već i iz Rusije, Belorusije, Izraela, Nemačke, Engleske, Francuske, Brazila, Mađarske.

Srbija je imala Građanski zakonik od 1844. godine kao treća država u Evropi, koji je međutim ukinut 1946. Radna grupa za izgradu novog Građanskog zakonika formirana je 2006. godine.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA