LETE 1.500 KM I POGAĐAJU ISIS U CENTAR: Putinove krstareće rakete snimljene na nebu iznad Iraka i Irana! (VIDEO)

Rusko ministarstvo objavilo je na svom sajtu da su sinoć pogođena postrojenja ISIS-a za proizvodnju granata i eksplozivnih naprava, komandni centri, skladišta municije i kampovi za obuku

  • 5

Ruske krstareće rakete ispaljene sa četiri vojna broda u Kaspijskom moru pogodile su infrastrukturu Islamske države u Siriji, potvrdilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

NEĆE STATI DOK IH NE UNIŠTE: Ovako ruska mornarica ispaljuje projektile na ISIS (VIDEO)

(VEOMA UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) ZAPLAKAĆETE KADA ČUJETE JAUKE DECE: Ovo je dokaz da Rusi ubijaju i civile? (FOTO) (VIDEO)

Rusko ministarstvo objavilo je na svom sajtu da su sinoć pogođena postrojenja ISIS-a za proizvodnju granata i eksplozivnih naprava, komandni centri, skladišta municije i kampovi za obuku, preneo je Rojters.

Tokom leta smrtonosni projektili prešli su više od 1.500 kilometara, a rakete su snimljene na nebu iznad Iraka i Irana.

Istovremeno, sirijska vojska započela je danas "veliki napad" sa ciljem oslobađanja gradova i sela koja trpe zbog terorizma, izjavio je komandant sirijske vojske, general-potpukovnik Ali Abdulah Ajub za državnu televiziju.

Rojters dodaje da su kopnene snage sirijske vojske i saveznička milicija uz podršku ruskih vazdušnih udara, pokrenule danas ofanzivu protiv pobunjenika u strateški važnoj ravnici Al Ghab, u severozapadnoj Siriji nedaleko od Homsa.

Direktor Sirijske opservatorije za ljudska prava Rami Abdulrahman rekao je za Rojters da je sirijska vojska na meti imala područja pod kontrolom pobunjenika i da su gađali raketama zemlja - zemlja, dok su oblast bombardovali ruski avioni.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Dok je ISIS bio meta vazdušnih udara ruskih vojnih aviona, džihadisti nemaju uporište u oblasti zapadne Siriji koja je ciljana u napadima juče i danas.

OSAM DANA PUTINOVOG BOMBARDOVANJA ISLAMSKE DRŽAVE: Evo šta je sve uništio dosad! (VIDEO)

Abu al-Bara Al-Hamavi iz pobunjeničke grupe Adžnad al Šam tvrdi da su ruski avioni bombardovali od zore i da to nije prvi put da su Rusi bombardovali područje, ali da je ovo bio njihov najjači napad.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Postoji pokušaj režima da napreduje, ali je situacija pod našom kontrolom - rekao je on.

Koalicija sirijskih pobunjeničkih grupa, uključujući Al Nusra front, drži područje od kraja jula prošle godine, primoravajući snage Damaska da se povuku.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iznogud

    8. oktobar 2015 | 18:22

    uvek mi je zanimljivo kako to dzihadisti i u bosni i u siriji i kosovu fantasticno dobro govore engleski dok arapski neznaju.i uvek su tu cnn i bbc..zanimljivo...i mi se onda cudimo zasto su oni dobri momci

  • Ица ЦЗВ

    8. oktobar 2015 | 17:44

    И.....падајууу падајуууу с неба беле звезде.... таласи правде пустињом језде. Ајмо један селфи - заједнички ,Toyota brigade на путу ка небу-рају. Ајде селфи,утањили сте нешто са сликањем ових дана.

  • Srb

    8. oktobar 2015 | 18:19

    Inače maksimalni domet im je 4 000 kilometara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA