(EKSKLUZIVNO) U SOBI SA AMERIČKOM TV ZVEZDOM KOJA PRIČA SA MRTVIMA: Evo šta mi je rekao DUH Majkla Džeksona! (VIDEO)

U ekskluzivnom intervjuu za Telegraf, zveda serije "Medijum sa Long Ajlenda" Tereza Kaputo otkriva kako komunicira sa duhovima, da li bi sarađivala sa policijom u rešavanju ubistava, kako izgledaju pakao i raj, koji film najbolje opisuje medijume i da li postoji Bog

  • 29

Tereza je imala samo četiri godine kada je osetila žmarce po telu i prvi put u životu videla - duha. Sa mrtvom bakom čavrljala je naočigled stravljenih roditelja, na kauču u dnevnoj sobi, davno preminulu prabaku sretala je po kućnim hodnicima, a ubrzo je počela da komunicira i sa nepoznatim dušama: sredovečnim muškarcem koji je izvršio samoubistvo, sedmogodišnjim dečakom koji se utopio, ženom koja je umrla na porođaju, ali i zvezdama poput Vitni Hjuston i Majkla Džeksona...

Da, dobro ste pročitali.

No, ako mislite da je ovakav život blagoslov, onda pokušajte da zamislite sebe kako usred noći ustajete iz kreveta, pomerate zavesu sa prozora, a malo dalje, u komšijskom dvorištu, na drvetu visi obešen čovek, koji pruža ruke ka vama i želi nešto da vam kaže.

(EKSKLUZIVNO) Bili smo u fabrici KRALJA TORTI u Njujorku, u kojoj nastaju čuvene BADIJEVE poslastice (VIDEO) (FOTO)

To je svakodnevica Amerikanke Tereze Kaputo (48), domaćice, majke dvoje dece i zvezde šou programa "Medijum sa Long Ajlenda" (prim. aut. gledamo sedmu sezonu na kanalu TLC) koja je, duhovito primećuje, u četvrtoj godini mislila da svi vide duhove, u 14. da je poludela, a u 48. da je definitivno "luda"!

Foto: Discovery Communications Foto: Discovery Communications

Ekipa Telegrafa srela se sa ovom duhovitom, komunikativnom (prim.aut. kako umeju da budu samo Amerikanke italijanskog porekla) televizijskom zvezdom koja dobija 20.000 mejlova nedeljno, na doručku, u jednom restoranu na Brodveju u Njujorku gde smo "dojurili" na poziv kanala "Diskaveri".

Tereza stiže na vreme, u društvu supruga Lerija od kojeg se, kaže, 25 godina ne odvaja, ispunjavajući prostoriju glasnim smehom, pošalicama, spontanim komentarima...

Ispred nje su đus i kroasani.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

- Čula sam da ste došli iz Srbije! To je divno! Nisam ništa znala o toj zemlji dok nisam videla na Tviteru koliko imam srpskih fanova!

Na našu opasku da se Srbija nalazi blizu Italije i da bi bilo logično da zna gde je, Tereza iz stopa odgovara:

- Ali, ja nikada nisam bila u Italiji!

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Na šta njen suprug Leri dodaje:

- Sve što od italijanskog znam jeste par psovki (smeh)... Šalu na stranu, i Tereza i ja planiramo da odemo do Italije odakle su nam preci. To je božanstvena zemlja.

Na trenutak nas prekida kelner od dva metra kako bi nam usuo kafu u velike američke šolje... Neprimetno se naginje i na čistom srpskom progovara: "Ja znam gde je Srbija. Završio sam Ekonomski fakultet u Novom Sadu".

Ostavljajući priču sa njim za kasnije, obraćamo se Terezi sa ozbiljnim ontološkim nedoumicama.

Šta kažu duhovi, idemo li kod Boga kada umremo i kako izgledaju pakao i raj?

- Postoji neka viša sila, a svaka duša sama bira svoj put! Od nas samih zavisi, dakle, kakvu će naša duša imati sudbinu. A sudbina definitivno postoji. Što se pakla i raja tiče, mogu da kažem da postoje energetski nivoi. Neki duhovi sa kojima sam komunicirala bili su na nižim nivoima, drugi - na višim. Neki odluče da ostanu "na drugoj strani" i nastave da uče, drugi se vrate na Zemlju ulazeći u nečije telo... Mnogima od njih sam, omogućivši im komunikaciju sa najdražima, skinula teret, te su lakše prelazili nivoe.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Svojevremeno se rekli da napuštate svoje telo kada komunicirate sa duhovima, ali da u tim trenucima ne plačete. Da li ste plakali kad ste saznali da vam je ovo poslednji život?

- Ma ne, nije mi uopšte žao što mi je ovo poslednji život. Ko zna šta će se sa mnom desiti kada odem na onaj svet. Možda ću postati vodič duša.

Duhova i smrti se očigledno ne bojite... Imate li neku fobiju?

- Ispravka, ne bojim se smrti, ali ne želim da umrem (smeh). Bojim se samo - mraka! Zato što je strašan (smeh). Moguće da sam taj strah povukla, jer sam u jednom od prošlih života bila slepa. Isto, kao što sam u ovom životu klaustrofobična, zato što sam, u jednom od prošlih života bila egipatska kraljica koja je živa sahranjena.

Kako izgleda "razgovor" sa zlim duhom. Da li je i on kao i ostali samo senka?

- Nikada nisam kanalisala zle duhove! Ne želim da imam posla sa njima, a inače verujem da postoje.

Da li biste pristali da sarađujete sa policijom u rešavanju ubistava?

- Postoje posebni medijumi koji se time bave. To je kao kada biste od lekara opšte prakse tražili da izvede tešku hiruršku intervenciju. Ja sam tu samo kao telo kroz koje duhovi voljenima šalju poruke. Od duhova primam samo poruke u vezi sa onim što može da se spreči ili popravi. Dozvoljavam im da uđu u mene i ponašam se kao oni. Inače, duhovi nikada ne otkrivaju imena ubica. Stravično me iscrpljuju nasilne smrti... Nekoliko puta sam doslovno bila "pribijena uz zid" ili sam osetila kao da me je neko "ujeo"... Te stvari me iscrpljuju.

Foto: Tanjug/AP/Stacey Wescott/Chicago Tribune Foto: Tanjug/AP/Stacey Wescott/Chicago Tribune

Koji vas je slučaj najviše iscrpeo?

- Najteži su slučajevi kada roditelji izgube decu, ali i kada 8-godišnja devojčica izgubi majku, ili komuniciram sa ženama koje su umrle na porođaju. Jednostavno je nemoguće porediti ljudske tragedije. Na kraju dana sam srećna što sam ljudima koji su živi podarila mir i mogućnost da pričaju sa onima koje vole.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Da li je istina da ste komunicirali sa duhovima Majkla Džeksona i Vitni Hjuston?

- Vitni Hjuston se pojavila dok sam radila seansu sa devojkom kojoj je umrla majka. Majka te devojke i Vitni Hjuston sedele su u kolima i plačući i smejući se pevale pesmu "I will always love you". Potom mi je ta devojka rekla da je dolazeći kod mene, u kolima slušala tu pesmu i da su ona i njena drugarica sve vreme plakale. Majkla Džeksona sam videla na grupnoj seansi u mojoj kući. Bilo je to neposredno posle njegove smrti. Pevao je, igrao i pokazivao mi crvenu kožnu jaknu, rukavice i majicu sa koncerta iz 1986. godine. Nekoliko trenutaka potom, jedna devojka iz grupe podigla je džemper i pokazala nam tu majicu. Ona je bila njegov fan i nije imala pojma da je on prati.

Fondacija "Džejms Rendi", dodelila vam je nagradu za medijuma koji je prevario najveći broj ljudi sa najmanje truda u 2012. godini. Kako odgovarate onima koji vas optužuju da ste prevarant?

- Znate, pre 12 godina preko puta mene sedeo je jedan čovek, koji je rekao da mi ne veruje i da baš hoće da vidi šta ću mu reći. Prekrstio je ruke i smejuljio se sve vreme. Ja sam rekla da neću da gubim vreme ubeđujući ga u ono u šta ne veruje, ali i da mu se pokojna žena upravo zahvaljuje što je do poslednjeg trenutka brinuo, i bio uz nju. Čovek se u trenutku rasplakao, jedva izustivši: "Nisam spreman za ovo"! Ljude razuverim da sam prevarant time što im kažem detalje iz života koje niko drugi ne može da zna osim njih i onih koji su preminuli.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

To me podseća na Vupi Goldberg u filmu "Duh".

- Da, samo što ja još uvek nisam dobila ček sa onolikom lovom, kao ona na kraju filma (smeh). Još uvek čekam da mi se to desi. Inače, ako mi ne bude išlo u ovom poslu, zaposliću se kao komičarka!

Kada smo kod filmova, koji najvernije opisuje komuniciranje sa duhovima?

- To je definitivno Šjamalanov film "Šesto čulo" sa Brusom Vilisom i Hejlijem Džoelom Ozmentom. Život onog dečaka iz filma je slika i prilika mog detinjstva. Recimo ona scena kada razgovara sa mrtvim dekom u kolima... I ja sam kao devojčica razgovarala sa svojom mrtvom bakom. Nikada neću zaboraviti kako bi majka imala običaj da me pita: "S kim to pričaš? Pored tebe je prazna fotelja"? Dešavalo mi se i da usred noći ustanem i kroz prozor, u komšijskom dvorištu, ugledam čoveka kako visi obešen na drvetu i pokušava nešto da mi kaže... Mnogo mi je u svemu ovome značila podrška najbližih - roditelja, pa onda i muža Lerija, sina i ćerke. U ovome smo svi zajedno!

Pogledajte šta za Telegraf kaže Terezin muž, Leri Kaputo šta je najveća tajna njegove supruge:

Pogledajte kako je izgledao doručak ekipe Telegrafa sa Terezom Kaputo u restoranu "Dos Caminos" na Brodveju u Njujorku:

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlaja

    16. oktobar 2015 | 15:15

    A konobar???

  • Dragana

    16. oktobar 2015 | 15:15

    Ima na yt raskrinkavanje ovog ''medijuma''. Sprdnja ziva. Ne zna se dal je smesnije njeno lupetanje ili njena frizura

  • Staljin

    16. oktobar 2015 | 16:35

    Đavolja posla.Zapad i njihova vera.sve sektaši

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA