DOLAZI NAM ČUDOVIŠTE OD OLUJE: Jaki udari vetra i kiše napraviće potpuni haos u ovim krajevima!

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić rekao je da je u Srbiji podignut nivo pripravnosti štabova za vanredne situacije zbog očekivanih obilnijih padavina i mogućeg izlivanja bujičnih vodotokova, dodajući da za sada nigde nema problema

  • 11

- Satelitska slika pokazuje formiranje Sredozemnog cikona, rekao bih i oluje. Vidite ove bele skupove oblaka? To su jaki olujni sistemi unutar frontalnog sastava novoformiranog ciklona - navodi profesor Zoran Zadro, na popularnoj meteo-stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

SRBIJI PRETE POPLAVE: Pogledajte u kojim gradovima se očekuje haos od 11. OKTOBRA!

- U upozorenjima ste mogli videti koja područja su rizična za obilne kiše i jako nevreme. Međutim, neće baš svako područje biti jednako pogođeno, sve će zavisiti gde će se stvoriti ovi jaki olujni sistemi. Tu gde se stvore, a naša regija jeste na udaru, očekujte jaku grmljavinu, jak vetar, vrlo obilnu kišu i mogućnost lokalnih poplava. Idućih 12 sati do 24 sata spomenuti ciklon će se kretati preko srednje i južne Italije prema nama. Tako da do ponedeljka očekujemo od 50 mm do 180 mm kiše. Na riziku su srednja i južna Dalmacija, jugozapadna, zapadna, severozapadna, srednja i istočna Bosna, Hercegovina, južna, zapadna i srednja Srbija, Crna Gora, Albanija i Makedonija - istakao je Zadro.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić rekao je da je u Srbiji podignut nivo pripravnosti štabova za vanredne situacije zbog očekivanih obilnijih padavina i mogućeg izlivanja bujičnih vodotokova, dodajući da za sada nigde nema problema.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Pratimo situaciju i spremni smo da reagujemo, sada nigde nije kritično – kazao je Marić i naglasio da se ne očekuje izlivanje reka, ali da bi bujični vodotokovi mogli da naprave probleme.

Prema njegovim rečima, Sektor za vanredne situacije MUP-a je još pre dva dana dobio upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se narednih dana očekuju obilnije padavine, od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, a na pojedinim mestima do 50 litara po kvadratu.

(Telegraf.rs / Agencije / Nezavisne /Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    11. oktobar 2015 | 13:15

    tek samo da se napise nesto.prvo leto do decembra, sada zima u oktobru...budi bog s nama.

  • Nije bitno

    11. oktobar 2015 | 12:22

    I u kini najavili oluju oko 13:30 pocinje ciklon se zove novak djokovic

  • Sale Lo

    11. oktobar 2015 | 12:31

    Sta bi sa onim letom sto traje do Decembra ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA