MIGRANTI GOLI I BOSI, PO KIŠI BEŽE KOD SRBA: 20.000 izbeglica za TRI DANA ušlo je u Srbiju. Stiže nam kolona koja nema kraja!

- Proteklog vikenda kroz prihvatni centar prošlo je 20.000 ljudi. Jedni dolaze, drugi odlaze i situacija zaista postaje ozbiljna, a sve to dodatno otežava i kiša, koja ne prestaje - kaže sekretar Crvenog krsta Ahmet Alimi

  • 18

U Srbiju je za samo tri dana ušlo čak 20.000 izbeglica sa Bliskog istoka! Migranti koji su požurili da se pre zime dočepaju Evrope gurali su se juče na kiši i vetru ispred prihvatnog centra u Preševu, a nesrećnim ljudima u pomoć su pritekli radnici Crvenog krsta!

NAGURAO 39 MIGRANATA U HLADNJAČU: Kada su policajci otvorili vrata vozila, ljudi bukvalno ispadali (VIDEO)

Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović kaže za Informer da Crvenom krstu u Preševu nedostaju kabanice za decu, a da zbog ogromnog priliva izbeglica ponestaju topla odeća i obuća.

- Video sam ljude koji su iz Grčke u Preševo stigli u japankama! Napolju je hladno, kiša pada bez prestanka i njima su hitno potrebni topla odeća i obuća, pogotovu za žene, decu i bebe - kaže on.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sekretar Crvenog krsta Ahmet Alimi kaže da je ogroman broj izbeglica stigao u Preševo i apeluje na građane da je tim ljudima potrebna topla odeća, obuća, kao i kabanice.

- Proteklog vikenda kroz prihvatni centar prošlo je 20.000 ljudi. Jedni dolaze, drugi odlaze i situacija zaista postaje ozbiljna, a sve to dodatno otežava i kiša, koja ne prestaje - kaže on.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRS- CCCC

    12. oktobar 2015 | 08:55

    Ispade da su Madjari napravili pravi potez, šta će nam tolike izbeglice, još kad počnu da se razmozavaju, biće nam slučaj kao sa Kosovom.

  • Enna

    12. oktobar 2015 | 09:10

    Svaka cast za Srbiju i Srpski narod!

  • Ogi

    12. oktobar 2015 | 09:08

    Zasto se niko iz vlasti ne oglasava?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA