BEOGRAĐANKA NESTALA NA TARI: Dramatična potraga za devojkom koja se izgubila na planini

- Prijatelji su je neko vreme dozivali, ali kako odziva nije bilo, alarmirali su nestanak - rekao je izvor blizak istrazi

  • 5

Potraga za Tijanom R. (23) iz Beograda koja se izgubila na Tari trajala je sinoć skoro četiri sata.

 

AKO JE VIDITE, ODMAH JAVITE POLICIJI: Lidija Milanović (16) nestala u Belgiji, sumnja se da je u Srbiji! (FOTO)

 

Ona se juče prvi put obrela na Tari i sa dvojicom prijatelja i rešila je da se provoza obroncima ove planine. Kada su stigli na Kozji rit, Tatjana je izašla iz vozila da vidi da li može da se ide šumskim putem i tada se izgubila.

 

- Prijatelji su je neko vreme dozivali, ali kako odziva nije bilo, alarmirali su nestanak. Ubrzo je na Kozji rit upućena ekipa policajaca, vatrogasaca i rendžera Nacionalnog parka Tara. Jedni su krenuli terenskim vozilima, drugi pešice kroz bespuće planine, tamo gde je ljudska noga malo puta kročila. A na sve to padala je kiša, temperatura je bila tek koji stepen iznad nule - priča izvor blizak potrazi za "Blic".

 

Krenula je potraga za devojkom i nastiupila je panika jer je ova šuma poznata kao stecište medveda i vukova.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Oko 23 sata vozilo sa spasiocima naišlo je na drvo ispod koga je čučala devojka, vidno uplašena i promrzla.

 

- Zaplakala je tek kad je sela u kola i krenula ka Bajinoj Bašti. Prevezli smo je do Doma zdravlja, a posle lekarskog pregleda sa prijateljima se zaputila za Beograd - dodaje isti izvor.

 

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

 

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    12. oktobar 2015 | 20:54

    Mala ispravka. Nije bila ispod drveta vec na drvetu pored makadamskog puta da bi se zastitila od divljih zivotinja. I pored greske koju je napravila odlaskom u sumu sama ipak je uspela da ostane pribrana i da pronadje bilo kakav zaklon i da ceka spasioce. Time je nama koji smo ucestvovali u potrazi olaksala posao a ujedno i sebi spasla zivot. Za jednu beogradjanku kako su je opisali u predhodnim komentarima postupila je ispravno. Na njenom mestu mnogi hrabriji su pravili neoprostive greske (kretanje po sumi nocu i povrede neke i pogubne). Ovo pricam iz iskustva ali ponavljam neopravdavam njen postupak odlaska u sumu. Savet pri obilasku planine Tare obavezno se informisati u informativnom punktu nacionalnog parka Tara sta je bezbedno obici bez strucnog vodica a ne ukucati u navigaciju sta se cini privlacno i uputiti se sam. Pozdrav i dobrodosli na najlepsu planinu u Srbiji - Taru..

  • Srb

    12. oktobar 2015 | 19:59

    E ovi iz beograda....da,ih pustiš u karađorđev park, ne bi znali do slavije da dođu.....

  • Srce♡♥♡♥

    12. oktobar 2015 | 20:13

    Sva sreca pa su je nasli...pre medveda i vukova...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA